Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikko Koivu sai tärkeälle illalle satumaisen lopun: ”Haikea fiilis!”

Mikko Koivun tuhannes NHL-ottelu sai sunnuntaina upean lopun, kun hän nousi Minnesota Wildin sankariksi voittomaalikilpailussa.

NHL
Mikko Koivu
Mikko Koivu onnistui maalinteossa voittolaukauskilpailussa.Getty Images

ST. PAUL. Oli alusta alkaen selvää, ettei sunnuntai-iltapäivän kotiottelu Dallasia vastaan olisi Minnesotan Mikko Koivulle vain yksi ottelu muiden joukossa. Koivu tulisi pelaamaan NHL-uransa 1000:nnen ottelun vasta seitsemäntenä suomalaispelaajana NHL:n historiassa.

Minnesotan Wildin historiassa Koivusta tuli ensimmäinen tuhanteen otteluun seuran paidassa yltänyt pelaaja.

Turkulaispelaajan erityinen ilta sai lopulta myös erityisen lopun. Koivu, joka kirjasi ottelusta tililleen yhden syöttöpisteen, uransa 700:nnen NHL-pisteen, nousi lopulta kotijoukkueen sankariksi voittolaukauskilpailussa. Koivu teki patenttiratkaisunsa nostamalla rystyltä kiekon yläkulmaan saaden sekä kotijoukkueen että kotiyleisön sekoamaan.

Kun Wild-vahti Alex Stalock torjui vielä yhden Dallas-yrityksen, Wild-pelaajat piirittivät Koivun vaihtoaitiossa tavalla, joka sai seurahistorian pitkäaikaisimman kapteenin tunteet pintaan.

– Kyllä se on se, mitä tästä jäi itselle mieleen. Se oli se isoin tunne. Se, että saa arvostuksen joukkuekavereilta, se merkitsee minulle eniten, urheilussa ja elämässä ylipäätään. Se oli tosi tunteikas hetki, Koivu tarinoi Yle Urheilulle St. Paulissa.

Alex Stalock
Minnesota-vahti Alex Stalockin torjuntavire riitti viemään Wildin voittoon voittomaalikisassa.Getty Images

Muutenkin päivä oli tietenkin Koivulle erityinen. Tärkeän merkkipaalun juhliminen läheisten sukulaisten todistaessa ottelua katsomosta, oli pelaajalle ainutlaatuinen kokemus. Tuhannen ottelun johdosta jaettavan hopeisen mailan Koivu saa joulukuun 10. päivän kotiottelussa Anaheimia vastaan.

Silloin Koivun merkkipaalua juhlitaan isommin kuin tänä sunnuntaina.

–Olihan tämä tosi erilainen päivä. Paljon on tullut mietittyä menneitä, kun tässä on vielä ollut paljon tärkeitä ihmisiä nyt lähellä. Sitä kautta tullut ehkä hieman haikeakin fiilis. Tosi hieno päivä ja hienoa, että voitettiin ja vielä kotiyleisön edessä.

Toisesta merkkipaalusta, NHL-uran 700. pisteestä, Koivu ei jaksanut ainakaan vielä suuremmin innostua.

– Ei ne kauheasti tässä kohtaa merkitse. Uskon vanhempia pelaajia, jotka yleensä sanovat, että niitä oppii arvostamaan joskus, kun ura loppuu. Tietenkin jos pelaat ylivoimalla ja muuta, niin tulosta pitää tulla. Itse kuitenkin arvostan enemmän sitä, kun pelini on kokonaisvaltaisesti tasapainossa, Koivu linjasi.

Mikko Koivun isoveli Saku sen sijaan ei peitellyt tyytyväisyyttään kaikkeen illan ympärillä.

– Oli ainutlaatuinen ilta, harvoin tulee tällaisia kohdalle. Vielä kaiken päälle joukkueelle voitto ja Mikolle voittomaali, käsikirjoitus oli todellakin kohdillaan. Tämä on varmasti sellainen viikonloppu ollut, joka merkitsee Mikolle ja hänen perheelleen paljon. Hieno kohokohta uralle. Hienoja hetkiä, Saku Koivu intoili.

– Tunteellinen ilta ja varsinkin, kun tuota loppua ajattelee. Ei olisi paremmin voinut päättyä, Jukka-isä komppasi.

Yhdeksän pelin putki

Juhlahumun alle meinasi kuitenkin hukkua se tosiasia, että sunnuntain rankkkarivoiton myötä Minnesotan pisteputki NHL:ssä kasvoi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Marraskuun alun jälkeen Wild on hävinnyt ainoastaan kahdesti varsinaisella peliajalla.

Läntisen konferenssin pohjakerroksiin veikattu Minnesota on vain kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

– Totta kai haluamme pitää nyt tämän fiiliksen yllä ja rakentaa tähän päälle. Peliä pitää pystyä kauden edetessä kehittämään ja mielestäni olemme pystyneet siihen. Silti pitää muistaa, että kausi on vasta alussa ja matkaa paljon jäljellä, hommia riittää vielä, Koivu muistutti.

Tiistaina Minnesota kohtaa vierasjäällä Floridan.

Lue myös:

Hattu päästä! Mikko Koivu saavutti seitsemäntenä suomalaisena kunnioitetun 1000. NHL-ottelun merkkipaalun

Kapteeni Mikko Koivu ei luovuta koskaan, Minnesotan kelkka kääntynyt – "Ylpeys ja vastuu tulevat tänne luodusta kulttuurista"

Coloradon suomalaiskaksikko kirjautti hirmutehot – jäälle palannut Rantanen loisti Donskoin kanssa

Barkov sinetöi Floridan voiton – Armian avausmaali ei riittänyt Montrealille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat