Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näin hankit lipun Huuhkajien EM-lohko-otteluihin

Ensi kesän jalkapallon EM-lopputurnaukseen ja Suomen B-alkulohkon kolmeen otteluun on varattu suomalaisille noin 21 000 lippua.

Jalkapallon miesten EM 2020
Suomi kannattajat
Suomalaiskannattajat voivat saada lipun EM-lopputurnaukseen arvonnan kautta.Tomi Hänninen

Vaikka Huuhkajat varmistikin historiallisen jalkapallon EM-kisapaikan ensi kesän lopputurnaukseen, ei Suomen otteita pääse paikan päälle ihastelemaan ihan noin vain. Suomalaisfani voi päästä kisakatsomoon muutamalla eri tavalla, mutta suurimmat mahdollisuudet siihen on arvonnan kautta.

Ensi kesän EM-lopputurnaukseen ja Suomen B-alkulohkon kolmeen otteluun on varattu suomalaisille noin 21 000 lippua. Niistä 5 000 on Kööpenhaminassa pelattavaan ja 8 000 kumpaankin Pietarissa pelattavaan otteluun.

Näihin lippuihin voi päästä käsiksi kolmella eri tavalla. Suomen maajoukkueen kannattajayhdistykseen (SMJK) tai jalkapalloperheen sidosryhmään kuuluva saa osto-oikeuden hieman helpommin kuin muut katsojat.

Kolmeen alkulohkon otteluun on SMJK:lle varattu 21 000 lipun kiintiöstä reilut 4 800 (1 612 per ottelu) ja maajoukkueen sidosryhmille 3 000 lippua. Palloliiton tiedotteessa kerrotaan (siirryt toiseen palveluun), että näiden lippujen lisäksi liitto saa kuhunkin alkulohkon otteluun 1 000 lipun osto-oikeuden sidosryhmilleen, joita ovat maajoukkueen pelaajat, läheiset ja yhteistyökumppanit. Nämä kiintiöt ovat arvonnoista erillisiä, ja siten arvonnoissa on tarjolla noin 13 200 lippua.

Edellä mainittuihin ryhmiin kuulumattoman katsojan paras mahdollisuus päästä kisahuumaan on Euroopan jalkapalloliiton Uefan arvonta. Perusfanin on ilmoittauduttava kannattaja-arvontaan (siirryt toiseen palveluun) 4.–18. joulukuuta. Tammikuussa 2020 Uefa järjestää arvonnan, jossa arvontaan lipunosto-oikeus ilmoittautuneiden kesken. Yhteen otteluun voi anoa enintään neljää lippua.

Arvonnassa ovat mukana myös jatko-otteluliput, jotka ovat ehdollisia. Jos Suomi ei siis etene lohkosta eteenpäin, jatko-otteluiden lippujen hinnat palautetaan. Jatko-ottelulippuja voi hakea aina loppuotteluun saakka. Mahdollisissa pudotuspeliotteluissa suomalaisfaneille on varattu 5 000, välierässä 10 500 ja loppuottelussa 11 000 lippua.

Tämän lisäksi pääsylippuonneaan voi koittaa, kun jokaiseen lohko-otteluun vapautuu myyntiin 21 000 lipun lisäksi muutamia satoja rajoitetun näkyvyyden lippuja. Näiden lippujen myynnistä Uefa tiedottaa myöhemmin.

Jos lippujen saantia ei uskalla jättää arvonnan varaan, voi itselleen hankkia myös VIP-paketin. Kööpenhamina-ottelun osalta paketit on jo myyty loppuun, mutta Pietarissa pelattaviin (siirryt toiseen palveluun) Belgia- ja Venäjä-kohtaamisiin niitä on vielä tarjolla. Halvimmillaan VIP-kohtelua saa reilulla 900 eurolla. Tavalliset Huuhkajien alkulohkon otteluiden lippujen hinnat vaihtelevat 50–185 euron välillä.

Huuhkajien ottelut ja kaikki EM-kisojen pelit näytetään ensi kesänä Ylen kanavilla.

Lue myös:

Huuhkajien EM-huuma näkyy myös maajoukkueen kannattajien jäsenmäärissä – ensi kesän kisaliput houkuttelevat liittymään faniryhmään

Missä Huuhkajat pelaa EM-kisoissa, ketä vastaan ja miten lipunmyynti etenee? Näin kuumat kysymykset ratkeavat

Huuhkaja-fanien EM-kisaliput saattavat olla kiven alla – Palloliitto toppuuttelee innokkaimpia: "Ei kannata vielä varata hotelleja"

B-lohkoon tyytyväinen Markku Kanerva onnitteli Belgian päävalmentajaa hississä – Huuhkajien päämaja pystytetään Pietariin

Asiantuntijat arvioivat Huuhkajien B-lohkon – tämä maa sopii Suomelle parhaiten: "Suomi on tottunut Riven johdolla ottamaan sopivasti vastaan"

Lähteet: PALLOLIITON TIEDOTE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat