Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marko "Mörkö" Anttilan hurja lämäri toi Jokereille pisteet

Jokerit voitti jääkiekkosarja KHL:ssä Salavat Julajev Ufan neljännen kerran peräkkäin sen kotikentällä. Marko Anttilan kauden 5. osuma takasi 3-2-voiton. Video: Viasat

KHL
Näin Jokerit punnersi pisteet Ufalta KHL:ssä
Näin Jokerit punnersi pisteet Ufalta KHL:ssä

Läntisen konferenssin kahdeksantena ollut Jokerit aloitti kolmen ottelun vieraskiertueensa maanantaina Ufasta, jossa vastassa oli Sakari Mannisen, Teemu Hartikaisen ja Juha Metsolan edustama Salavat Julajev.

Tasaisessa ottelussa Jokerit johti kolmeen otteeseen. Brian O'Neill laukoi kauden 11. osumansa Jesse Joensuun esityöstä ensimmäisessä erässä ajassa 13.58. Aleksei Semenov tasoitti ylivoimalla lukemat 1–1:een mittelön puolikrouvin alla. Jokerit pääsi kuitenkin päätöserään johtoasemasta, kun Henrik Haapala onnistui viimeistelyssä flipperipomppujen jälkeen ajassa 34.55.

Kolmannessa erässä Stanislav Garajev sai Ufan 2–2-tasoituksen nimiinsä, vaikka kiekko lurahti suomalaisjoukkueen maalivahti Janis Kalninsin selän taakse peräti kolmen jokeripelaajan kosketuksen kautta.

Ratkaisijaksi astui Jokerien neloskentän tärkeä lenkki Marko "Mörkö" Anttila, joka iski painavalla lämärillä limpun ohi voimattoman Metsolan ajassa 52.51. Ahti Oksaselta nähtiin väkevä kulmapeli ja esityö Jokerien voittomaaliin.

Tasakentällisin Jokerit vei ottelun 3–1, ja hyökkääjä Veli-Matti Savinainen oli tyytyväinen pisteisiin.

– Tärkeä ja hyvä voitto. Tosi tasaista oli ja päästä päähän mentiin. Pienet asiat ratkaisevat, mutta ehkä kiekko pomppi meille paremmin. Viimeistelyssä olimme parempia, Savinainen jutteli Yle Urheilulle Ufasta.

Jokerit on ottanut voittoja ja kokenut tappioita lähes vuorotahtiin viime aikoina, ja Lauri Marjamäen luotsaama ryhmä pyrkiikin välttämään notkahduksia kovassa pelitahdissa.

– Yritämme saada sen tason sinne, mikä se tällä joukkueella on. Nopeaa tahtia mennään, ja pitkä kausi on jo puolivälissä. Nyt eletään kovia kuukausia sarjan kannalta, ja sellaiset notkahdukset, joita on välillä tullut, pitää saada pois.

Innolla linnaan ja Leijoniin

Kevään MM-kultaleijoniin kuulunut Savinainen oli sarjan alkukierrokset sivussa, ja Helsingin EHT-turnaus jäi vielä väliin nilkkavammaa kuntouttaessa. Maanantaina julkaistussa Venäjän turnauksen joukkueessa hän on mukana.

33-vuotias hyökkääjä on lämpenemässä hiljalleen, ja 20 ottelussa hän on kerännyt tehot 4+4.

– Totta kai se oli harmi, että alkukausi meni pipariksi, mutta hiljalleen on saatu juonesta kiinni. Kevään tärkeät pelithän sen ratkaisevat, missä kunnossa ollaan.

– Maajoukkueeseen lähtee aina innolla ja hyvällä mielellä.

Keskiviikkona Jokerit jatkaa vieraskiertuetta Barys-nur-sultanin vieraana, ja sen ottelun jälkeen Savinaisella, Anttilalla ja kolmantena pelaajana kevään kultamiehistön kapteenistoon kuuluneella Mikko Lehtosella on paluumatka Helsinkiin ennen muita.

Kolmikko on kutsuttu itsenäisyyspäivän vastaanotolle, ja perjantain peli Sibirissä jää väliin, jos joukkue ei koe loukkaantumissumaa. Kutsu maistuu Savinaiselle.

– Totta kai on hieno juttu, että saimme kutsun, ja varmasti on hyvät karkelot tulossa. On suuri kunnia mennä Linnan juhliin, ja onneksi Jokerit oli seurana suostuvainen erityisjärjestelyihin.

– Puku on valmiina kaapissa odottamassa. Ei sitä ikinä tiedä, mitä kiekko voi tuoda tullessaan. Kaikenlaista tällä voi saavuttaa, Savinainen naureskeli.

Ufa – Jokerit 2–3 (0–1,1–1,1–1)

13.58 0–1 O'Neill (Joensuu)
28.52 1–1 Semenov (Amirov,Kugrishev) yv
34.55 1–2 Haapala (Lehtonen,Regin)
47.35 2–2 Garejev
52.51 2–3 Anttila (Oksanen)

Yleisöä: 5432

Maalivahdit
Juha Metsola 25/28 torjuntaa
Janis Kalnins 31/33 torjuntaa

KHL:n taulukot

Uutista päivitetty kello 20.45: lisätty Savinaisen kommentit.

Lue myös:

MM-kapteenisto Anttila, Savinainen ja Lehtonen poikkeusjärjestelyin Linnan juhliin Jokerien vieraspelimatkalta

Chicago nosti MM-kultavahti Lankisen NHL:ään

Jukurit teki yllätysratkaisun: päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi

Raimo Helminen ei aio odotella NHL-pelaajia Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, vaan keskittyy löytämään pelikuormaa jakavia pelaajia: "Se on keino, jolla voimme menestyä"

Maajoukkueet EHT-turnauksiin valittu – Julius Nättinen ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa, loukkaantunut Anton Lundell ehdolla nuorten MM-leiriryhmään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat