Suora

 • Urheilustudio 8.12.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Lillehammer
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, mäkiosuus
 • Naisten viesti, Lillehammer
 • Uinnin EM, alkuerät 8.12.
 • Maastojuoksun EM
 • Urheilustudio 8.12.
 • Miesten viesti, Lillehammer
 • Urheilustudio 8.12.
 • Uinnin EM, alkuerät
 • Yhdistetyn hiihto-osuus, Lillehammer
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, hiihto-osuus
 • Mäkihypyn MC: Lillehammer, naisten kilpailu

Raimo Helminen ei aio odotella NHL-pelaajia Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, vaan keskittyy löytämään pelikuormaa jakavia pelaajia: "Se on keino, jolla voimme menestyä"

Kaapo Kakko ja Jesperi Kotkaniemi eivät kuulu Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-joukkueeseen.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue
Rasmus Kupari NHL LA Kings
Los Angelesin varaama Rasmus Kupari on yksi Raimo Helmisen mahdollisista MM-valinnoista. NHL:stä pelaajia ei odotella.Getty Images

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue puolustaa maailmanmestaruutta 26. joulukuuta Tšekissä pelattavassa MM-turnauksessa. Nuorten Leijonien päävalmentajalla Raimo Helmisellä on käsissään ikäluokka, jonka joukosta kovien nimien löytäminen ei ole ollut vaikeaa.

– Ajatuksia pyörii liikaakin aina päässä, on kova prosessi valita joukkue. Hyviä, tasaisia pelaajia on joka pelipaikalle puolustukseen ja hyökkäykseen. Maalivahdit nyt rupeavat olemaan selvillä, Helminen kertoi valintaprosessista Yle Urheilun haastattelussa.

Päävalmentaja Helminen julkaisi maanantaina 36 pelaajan ryhmän, joista valitaan 12. joulukuuta Vierumäen MM-leiritykseen osallistuvat. Leiritys alkaa 14. joulukuuta. Lopullisissa MM-joukkuevalinnoissa Helminen haluaa varmistaa, että jokaiselle roolille löytyy pelaajia niin, että pelikuormaa voi jakaa.

– Puolustuksen osalta niiden, jotka pelaavat ylivoimaa ja niiden, jotka pelaavat alivoimaa, pitäisi pystyä jakamaan sitä kuormaa mahdollisimman tasaisesti, jotta jaksamme painaa sen 1,5-viikkoisen täysillä. Tärkeää, että joka rooliin on miehiä.

– Hyökkäyksessä sama. Pitäisi saada kaikille peliaikaa. Se on keino, jolla voimme menestyä, Helminen summaa.

NHL-tähtiä ei enää odotella

Ulkomaiden jäiltä MM-leiritykseen ovat ehdolla maalivahti Kari Piiroinen (Windsor OHL) sekä hyökkääjät Rasmus Kupari (Los Angeles Kings) ja Sampo Ranta (University of Minnesota). Päävalmentaja myöntääkin, että Pohjois-Amerikan jäiltä muita ei enää joukkueeseen odotella. Tällöin muiden muassa New York Rangersin kakkosvaraus Kaapo Kakko ja Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi eivät kuulu Helmisen MM-joukkueeseen.

– Isot pojat ovat isoissa liigoissa niin sanotusti. Kyllä näistä pelaajista aletaan ryhmää rakentaa, Helminen vahvistaa.

HIFK-hyökkääjä Anton Lundellin nimi puolestaan on Helmisen listalla, vaikka seura ilmoitti marraskuun 23. päivä, että sentteri on loukkaantumisen takia sivussa kuusi viikkoa. Päävalmentaja myöntää, että muun muassa Lundellin loukkaantumistilanteen takia MM-leirityksen kokoonpano lyödään lukkoon vasta ensi viikolla.

Luvassa tasainen turnaus

Helminen ennakoi MM-kisoista tasaisia ja kovia. Varsinkin Yhdysvaltojen ja Kanadan vahvuuteen hän luottaa.

– Kohtasimme Pohjois-Amerikan joukkueet viimeksi heinä-elokuun vaihteessa. Maailmahan on muuttunut paljon, ja on vaikea sanoa, millaisella joukkueella he tulevat. Mutta se nyt on takuuvarmaa, että heillä on kovat joukkueet.

Hallitsevana maailmanmestarina Suomi saa Helmisen mukaan kevyemmän alkulohkon, mutta toisesta lohkosta hän povaa Nuorille Leijonille huippukovaa puolivälierävastusta.

– On kova työ virittää joukkue kohti huippupelejä. Menestyäkseen pitää pelata kaikki pelit todella hyvin, Helminen summaa.

MM-leiritykseen ovat ehdolla seuraavat pelaajat:

Maalivahdit: Annunen Justus (Kärpät), Patrikainen Jasper (Peliitat), Piiroinen Kari (Windsor OHL)

Puolustajat: Hatakka Santeri (Ilves), Heinola Ville (Lukko), Honka Anttoni (JYP), Kokkonen Mikko (Jukurit), Kukkonen Miska (Lukko), Niemelä Topi (Kärpät), Nousiainen Kim (KalPa), Rindell Alex (Jukurit), Seppälä Peetro (KooKoo), Thomson Lassi (Ilves), Utunen Toni (Tappara)

Hyökkääjät: Aaltonen Leevi (KalPa), Erholtz Eemil (Sport), Haatanen Aleks (Peliitat), Hirvonen Roni (Ässät), Killinen Lenni (Ässät), Kivenmäki Otto (Ässät), Kupari Rasmus (Los Angeles Kings), Lundell Anton (HIFK), Maccelli Matias (Ilves), Nikkanen Henri (Jukurit), Nordgren Niklas (HIFK), Oden Joonas (KooKoo), Petman Mikko (Lukko), Petman Ville (Lukko), Puistola Patrik (Tappara), Ranta Sampo (University of Minnesota), Räty Aatu (Kärpät), Räty Aku (Kärpät), Saarela Antti (Ilves), Salonen Samuel (Peliitat), Siikanen Patrik (JYP), Tanus Kristian (Jukurit)

Lue myös:

Maajoukkueet EHT-turnauksiin valittu – Julius Nättinen ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa, loukkaantunut Anton Lundell ehdolla nuorten MM-leiriryhmään

MM-kapteenisto Anttila, Savinainen ja Lehtonen poikkeusjärjestelyin Linnan juhliin Jokerien vieraspelimatkalta

Tyttöleijonat haluaa kirkastaa MM-pronssinsa – 15-vuotias Kärppä-kaksikko raivasi tiensä U18-maajoukkueeseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat