Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jukurit teki yllätysratkaisun: päävalmentaja vaihtuu ensi kaudeksi

Marko Kauppinen korvaa Pekka Kangasalustan Jukurien päävalmentajana ensi kaudella.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Marko Kauppinen seisoo vaihtopenkin takana.
Marko Kauppinen päätti pelaajauransa vuonna 2017 Jukurien kapteenina.Mikko Kankainen / Jukurit

Mikkelin Jukurit vaihtaa Yle Urheilun tietojen mukaan päävalmentajaa ensi kaudeksi. Marko Kauppinen, 40, seuraa Pekka Kangasalustaa päävalmentajan tehtävissä. Sopimus on yksivuotinen ja siinä on vuoden jatko-optio.

Kauppinen valmentaa tällä hetkellä Jukurien A-nuoria. Jukurit on Kauppisen kasvattajaseura. Hän kiekkoili pelaajaurallaan yli tuhannen ottelun verran mikkeliläisjoukkueen lisäksi JYPissä, KalPassa, Jokereissa, TPS:ssä ja Tapparassa.

Jukurit aloitti viime kauden tavoin Kangasalustan alaisuudessa kautensa liigassa erinomaisesti ja taisteli sarjan kärkisijoilla.

Nyt Jukurit on pisteen pudotuspelipaikasta ja kymmenen pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, vaikka sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin valtaosalla sitä edellä olevista joukkueista.

Jukurien urheilutoimenjohtajan Jukka Holtarin mukaan päätös Kauppisen pestistä tehtiin viime viikolla. Hänei halunnut kommentoida Yle Urheilulle tarkemmin, miksi Kangasalusta ei jatka seurassa.

– Meillä oli toistakymmentä kandidaattia. Viidestä seitsemään heistä harkittiin oikeasti. Lopputulema oli, että valinta osui Marko Kauppiseen. Uskomme hänen mahdollisuuksiin.

Olisiko Kangasalusta halunnut jatkaa Jukurien päävalmentajana?

– Tuohon minulla ei ole sen kummempaa kommentoitavaa. Hän voi omia tulevaisuuden suunnitelmiaan kommentoida erikseen. Menemme tällä valinnalla, mihin me uskomme.

Lue myös:

Maajoukkueet EHT-turnauksiin valittu – Julius Nättinen ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa, loukkaantunut Anton Lundell ehdolla nuorten MM-leiriryhmään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat