1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. vammaisurheilu

Suomi nimesi ensimmäiset viisi urheilijaa Tokion paralympialaisiin

Lopullisen joukkueen koko on arviolta 20–25 urheilijaa.

Leo-Pekka Tähti päättää paralympiauransa Tokioon. Kuva: AOP

Paralympiakomitea on nimennyt ensimmäiset suomalaiset Tokion paralympialaisiin. Ensimmäisten joukossa Tokioon nimettiin ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Toni Piispanen, keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen sekä jousiampuja Jere Forsberg.

Heistä Forsberg linjasi rohkeasti tavoitteensa ensi kesänä odottaviin kisoihin.

– Lähden tavoittelemaan kultaa Tokioon. Ei sinne muuten kannata lähteä, voittamisen takia tätä tehdään, Forsberg painotti Yle Urheilulle.

Forsbergin itseluottamus on kohdallaan.

– Kuntoni on hyvä, mutta aina voi parantaa. Onneksi on vielä aikaa kisoihin, joten saadaan hiottua hommat hyvään kuntoon ja Tokiossa ollaan lyömättömässä kunnossa, Forsberg vakuutti.

Työrauha urheilijoille

Nyt valitut urheilijat saavat alkaa jo keskittyä Tokioon.

– Aikaisella valinnalla pyritään antamaan työrauha urheilijoiden valmentautumiseen kohti Tokiota. Odotan lopulliseen Suomen paralympiajoukkueeseen kuuluvan 20-25 urheilijaa, jotka kilpailevat 10-12 urheilumuodossa, Tokion paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen sanoi tiedotteessa.

Leo-Pekka Tähti, 36, on jo ilmoittanut päättävänsä paralympiauransa Tokioon. Siellä hän suunnittelee kisaavansa 100 ja 400 metrillä. Tähti on 100 ja 200 metrin ratakelauksien viisinkertainen paralympiavoittaja ja nelinkertainen MM-voittaja.

Ensi vuodesta on tulossa Tähdelle todellinen supervuosi, sillä ennen Tokiota odottavat kesäkuun EM-kisat. Siellä suomalainen on suunnitellut kisaavansa 100, 200, 400 ja 800 metrin matkoilla.

Tokion paralympialaiset ovat järjestyksessään 16:nnet. Uusina lajeina Japanissa nähdään sulkapallo ja taekwondo.

Tokion paralympialaiset kisataan 25.8.–6.9.2020.

Päivitetty kello 17.50: Jere Forsbergin kommentit täydennetty.

Lue myös:

Olympiakomitea jakoi tehostamistukea – kesälajeille lähes neljä miljoonaa euroa olympiavuoden alla

VAU ja Suomen Paralympiakomitea yhdistyvät

Viisi MM-mitalia lupaa hyvää Tokion paralympiakisoihin – ratakelauksen huippumaa Suomi haluaa lisää menestystä myös kenttälajeissa