Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Tomi Tuominen vahvistaa Yle Urheilun rallitiimiä – konkarikartturi kiertää kaikki MM-rallit: "Fiilis on odottava ja upea"

Tuominen siirtyy tehtävään C Moren F1-lähetysten studiojuontajan paikalta.

ralliautoilu
Juho Hänninen Tomi Tuominen
Tomi Tuominen kiersi edellisen kerran aktiivisesti MM-sarjaa kaudella 2014 Juho Hännisen (vas.) kanssa.Tomi Hänninen

Kaikki Yle Urheilun MM-rallisisällöt löytyvät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Tomi Tuominen on Yle Urheilun uusi rallikasvo. Tuominen on jatkossa suuressa osassa Ylen MM-rallilähetyksissä, sillä hän kiertää toimittajana kaikki tulevan kauden kilpailut.

– Liityn Yle Urheilun tiimiin suurin odotuksin ja todella innoissani. Ympäristö on minulle uusi, mutta osa porukasta on vanhoja tuttuja. Fiilis on odottava ja upea, Tuominen kuvailee.

Tuominen siirtyy tehtävään C Moren F1-studioisännän roolista. Tuominen on tehnyt pitkän uran MTV:llä, jossa hän on muun muassa ankkuroinut Tulosruutua, selostanut jääkiekon MM-kisoja ja formuloita.

MM-rallin ystävät tuntevat Tuomisen kuitenkin ennen kaikkea kartanlukijana. Tuominen on lukenut nuotteja MM-ralleissa kolmella eri vuosikymmenellä. Kaudella 2008 hän kiersi kokonaisen MM-sarjan Suzukilla Toni Gardemeisterin rinnalla. Kaiken kaikkiaan Tuominen on lukenut nuotteja 34 MM-rallissa.

– Tomilla on poikkeuksellisen vahva side moottoriurheiluun ja etenkin ralliin. On selvää, että vastaavaa kokemusta ei ole kenelläkään toisella rallitoimittajalla, ei Suomessa tai maailmalla, Yle TV2:n kanavapäällikkö Sasha Ikonen kuvailee.

– Uskon pitkän kokemukseni lajista antavan lähetyksille sellaisia näkökulmia, joita ilman kokemustani en pystyisi antamaan, Tuominen pohtii.

Tuominen syntyi todelliseen ralliperheeseen, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat harrastaneet lajia jo 60-luvulta lähtien.

– Isäni saavutti kartanlukijana tänä vuonna historic-luokan EM-sarjassa pronssia. Itse olen toiminut kartanlukijana vuodesta 1991, Tuominen kertoo.

Tomi Tuominen, Sardinia 2019
Päättyneellä kaudella Tomi Tuominen osallistui yhteen ralliin yhdessä Juho Hännisen kanssa. Kaksikko ajoi Sardinian MM-rallissa Toyotan neljättä autoa.YLE

Tuominen kiersi edellisen kerran aktiivisesti MM-sarjaa kaudella 2014, jolloin hän luki nuotteja Hyundailla ajaneelle Juho Hänniselle kuudessa kilpailussa. Tuolloin kaksikko sijoittui Jyväskylän MM-rallissa kuudenneksi. Parivaljakko nähtiin MM-rallipoluilla myös tänä vuonna, kun Hänninen pyysi Tuomisen rinnalleen Sardinian MM-ralliin, jossa Hänninen ajoi Tommi Mäkisen Toyota-tallin neljättä autoa.

– Uuden sukupolven WRC-autot ovat jotain aivan muuta mihin olin tottunut, Tuominen sanailee.

Uusi rallikausi alkaa 23. tammikuuta perinteiseen tapaan Monte Carlosta. Tuominen on itse osallistunut legendaariseen kilpailuun viidesti.

– Kisa on yksi suosikeistani. Odotan jo kuumeisesti ensimmäisen erikoiskokeen starttia.

Lue myös:

Kalle Rovanperä tekee historiaa! Toyota vahvisti tulevan kauden kuljettajat – Jari-Matti Latvalan taival tallin tehdaskuljettajana päättyy

Liikaa levottomuuksia – MM-rallin osakilpailu peruttiin

Kalle Rovanperä voi joutua keskeyttämään varusmiespalveluksen – superlupaus pääsee testaamaan Toyotaa vain muutaman päivän ajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat