Hyppää sisältöön

Karmeita loukkaantumisia Mikkelissä ja Tampereella – Tappara-ikoni ja Nuorten Leijonien huippulupaus kuskattiin paareilla pukukoppiin

Tapparan kokeneen puolustajan Tuukka Mäntylän ja Jukureissa lainalla pelaavan Patrik Puistolan pelit päättyivät kurjalla tavalla jääkiekkoliigan ensimmäisissä erissä tiistaina.

Tapparan Tuukka Mäntylä kuvassa Kuva: Lehtikuva

Mikkelissä maaliton avauserä keskeyttiin ajassa 11.30 Jukurien nuoren hyökkääjän Patrik Puistolan ikävän loukkaantumisen vuoksi.

Puistola oli nostamassa kiekkoa ylivoimalla oman maalinsa vierustalla eikä huomannut, kun vastustaja tuli vastaan taklaten Jukurit-hyökkääjää päänseudulle. (siirryt toiseen palveluun) Tilanteesta tuomittiin Ilveksen Panu Mieholle 5+20 minuutin ottelurangaistus.

Verta vuotanut, niskatuen saanut Puistola vietiin paareilla koppiin ja mahdollisesti sen jälkeen sairaalaan. Tapparan pelaaja Patrik Puistola esiintyy mikkeliläisseurassa lainasopimuksella ja on ollut hyvässä vireessä viime aikoina.

Puistola, 18, on nimetty Nuoirten Leijonien MM-leiriryhmään. Suomi puolustaa maailmanmestaruutta 26. joulukuuta Tšekissä pelattavassa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa.

Ottelun jälkeen Jukurien kapteeni Miika Roine kertoi Yle Urheilulle, että Patrik Puistola oli tällinsä jälkeen "jossain tolkuissa".

Myös Vartiainen suihkuun

Tampereella Tuukka Mäntylä pelasi laidan lähellä kiekkoa ylöspäin omalla puolustusalueella, kun hetki pelivälineestä luopumisen jälkeen Pelicansin hyökkääjä Taavi Vartiainen tuli pimeästä kulmasta ja taklasi Tapparan puolustajaa kovalla vauhdilla. (siirryt toiseen palveluun)

Mäntylä ei ollut lainkaan varautunut tilanteessa taklaukseen ja näytti lyöneen päänsä rajusti kaukalon laitaan. Taklauksen suorittanut Vartiainen huomasi heti tilanteen vakavuuden ja viittoili lääkäreitä kaukaloon.

38-vuotias puolustaja makasi kymmenen minuuttia jään pinnassa ja hänelle laitettiin niskatuki, ennen kuin tie vei paareilla pukukoppiin.

Vartiaiselle mätkäistiin 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Aamulehden tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Mäntylä oli erätauolla tajuissaan ja "suhteellisen hyvässä kunnossa".

Lue myös:

.
.