Hyppää sisältöön

Ylen kiekkoasiantuntija Kimmo Kuhta otti kantaa liigakierroksen kahteen kohutaklaukseen – "En oikein tiedä, mitä jätkät ajattelevat"

Kiekkoasiantuntija Kimmo Kuhta toivoo muun jääkiekkoväen tapaan, että Patrik Puistola ja Tuukka Mäntylä selviävät säikähdyksillä saamistaan tälleistä.

Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkoasiantuntija Kimmo Kuhta kertoi mielipiteensä liigakierroksen kahteen kohutaklaukseen, jonka seurauksena todistettiin ikäviä loukkaantumisia tiistaina.

Härskimpänä kahdesta tilanteesta Kuhta piti Hakametsässä sattunutta tapausta, jossa Tapparan puolustaja Tuukka Mäntylä joutui vastaanottamaan kovavauhtisen (siirryt toiseen palveluun) Pelicans-hyökkääjä Taavi Vartiaisen taklauksen laidan tuntumassa.

- Vartiainen tuli kovalla vauhdilla viistosuunnasta, eikä Mäntylä ehtinyt yhtään valmistautua laidan lähellä taklaukseen. Tuommoisessa paikassa jälki on aina pahaa luokkaa, kun taklaus tulee semmoiselta pelaajalta, joka osaa antaa painavia pommeja.

– Taklaajalla pitäisi olla tietty vastuu ja kunnioittaminen vastustajaa kohtaan. Pitäisi aina ymmärtää, missä tapauksissa taklaus vedetään loppuun saakka ja missä taas sitä voi vähän himmata. En oikein tiedä, mitä jätkät ajattelevat, kun tuokaan ei ollut Vartiaiselle mikään ensimmäinen teko, ihmetteli Kuhta ja veikkasi, että edessä saattaa olla liigakauden pisin pelikielto.

"Mieho ei ole sikailija, mukana huonoa tuuria"

Mikkelissä ensimmäinen erä keskeyttiin ajassa 11.30, kun Jukurien hyökkääjä Patrik Puistola loukkaantui ikävännäköisesti. (siirryt toiseen palveluun)

Panu Mieho teki minusta ihan oikein, kun meni taklaamaan joukkueensa alivoiman aikana kiekollista vastustajaa. Puistola ei nähnyt, kun sieltä tuli karvaaja päin. Pelaajan on vaan pakko tulla siihen ja ottaa kontakti vastaan.

Hidastuskuvan perusteella Kuhta näki, että mikäli Miehon töötti osui Puistolaa päähän, niin sitten se tapahtui olkapääkontaktin kautta, ei suoraan.

– Kova törmäys se oli kaikkinensa ja mukana oli huonoa tuuria. Mieho ei ole pelaajana mikään sikailija. Nyt kävi harmillinen juttu, kun osui pahaan paikkaan. Tämän lisäksi Puistola kolautti taklauksen jäljiltä vielä päänsä jäähän, huomioi Kuhta.

Lue myös:

.
.