Hyppää sisältöön

Superketju karkaa Leijoniin kesken liigapelien – JYPin päävalmentaja harmissaan: "Täytyy toivoa, ettei tällä viikolla tulisi loukkaantumisia"

JYP menettää kokonaisen ketjullisen kärkipään pelaajia maajoukkueelle, vaikka SM-liigassa pelataan samaan aikaan.

Julius Nättinen on tehtaillut tällä kaudella maaleja. Petrus Palmu onnittelee. Kuva: AOP

JYP on yksi jääkiekon SM-liigan seuroista, jota ensi viikon viikonloppuna käynnistyvä Venäjän EHT-turnaus rokottaa ja pahasti.

Liigassa neljäntenä majaileva JYP menettää joulukuussa maajoukkueille yhteensä kuusi pelaajaa. Anttoni Honka ja Patrik Siikanen suuntaavat alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukaan ja maalivahti Eetu Laurikainen sekä hyökkääjät Miska Siikonen, Julius Nättinen ja Petrus Palmu Leijonien kanssa Venäjälle.

– Sieltä puuttuu kärkipäästä ketjullinen ja ykkösmaalivahti. Totta kai se vähän tuntuu. Täytyy toivoa, ettei tällä viikolla tulisi sairastumisia tai loukkaantumisia tai joudumme miehiä etsimään vähän enemmän, Tirkkonen totesi.

Tilanne ei ole haastava pelkästään SM-liigaseurojen näkökulmasta. Myös maajoukkueluotsi Jukka Jalonen on arvostellut SM-liigan ohjelmaa. Jalosen mukaan päällekkäin pelaamista vastustavat niin maajoukkueluotsit, liigavalmentajat kuin pelaajatkin. Esimerkiksi keväällä EHT-peleihin oli haastavaa saada pelaajia, kun liigaseurat taistelivat pudotuspelipaikoista.

Katseet Keuruulle

Toisaalta JYP-luotsi iloitsi pelaajiensa mahdollisuudesta kantaa maajoukkuepaitaa ja näki tilanteessa myös muita etuja.

– Toki uusilla kavereillakin on mahdollista nousta uuteen rooliin ja näyttää ja kantaa vastuuta uudella sektorilla. Haastavaa tulee kuitenkin olemaan, Tirkkonen huokaili.

JYPillä on sopimusringissä 14 hyökkääjää, joista neljä lähtee maajoukkuetehtäviin. Joukkue tähyääkin yhteistyöseurojen suuntaan.

– Täytyy katsella KeuPan tilanne ja sitten omista A-junnuista. Tässä on vielä pari peliä aikaa, vielä emme tiedä tarkkaa määrää, Tirkkonen pohti.

Siikosen kakkosketju on tehnyt 30 prosenttia JYPin maaleista ja Nättinen johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 21+14=35. Tirkkonen toivookin, että nelikko palaa Venäjältä Jyväskylään kunnossa.

– Pitää toivoa. Tietysti he saavat siellä kovia pelejä, mutta ei niitä kannata käydä pelkäämään. Täysillä sinne pelaamaan ja sieltä kaikki hyöty itselle ja joukkueella, Tirkkonen kannusti.

Pekka Tirkkosta haastatteli Tuomas Heikkilä.

Lue myös:

.
.