Laukkasen kisa oli yhtä sähellystä, mutta eteni silti reippaasti välieriin – Kivirinta putosi maakiintiön takia välieristä

Suomen kolmikko Jenna Laukkanen, Ida Hulkko ja Veera Kiviranta onnistuivat mainiosti uinnin lyhyen radan EM-kisojen alkuerissä.

Jenna Laukkanen oli alkuerien neljäs, vaikka hänen valmistautumisensa kisaan oli kaikkea muuta kuin hyvä. Kuva: EPA

Jenna Laukkanen oli 50 metrin rintauinnin alkuerien viidenneksi nopein ja Ida Hulkko seitsemänneksi nopein Glasgow’n lyhyen altaan EM-kisoissa. Laukkanen oli tilastokolmonen ajallaan 29,68, mutta jäi tästä muutaman kymmenyksen ajallaan 30,03.

– Kaikki meni pieleen, mikä vain pystyi menemään. Mutta ei se mitään, jos tuollaisella uinnilla tuollainen aika, niin ihan ok, Laukkanen naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Laukkanen ei ollut tyytyväinen ensimmäiseen liukuun, pinnalle tuloon, käännökseen, toiseen liukuun eikä toiseen pinnalle tuloonkaan. Laukkasen mukaan uinti oli “ihan ok”, mutta koska eri osiot menivät pilalle, hänen uintinsa meni hieman sähläämiseksi.

– Kaikki lähti siitä, että aamulla unohdin kisalasit kämpille, mutta ei anneta sen häiritä! Sellaista sattuu, hän kommentoi.

Hulkon valmistautuminen kisaan sujui rauhallisemmin, mutta hänen mielestään uinti oli aika hutiloivaa.

– Tänään tuntui paremmalta kuin pari edellistä päivää on ollut, mutta edelleen vinsta (50 metriä) on ollut vähän vaikea, kun on satasta haettu, ajan 30,33 uinut Hulkko totesi.

Myös Veera Kivirinta olisi ajallaan 30,52 päässyt jatkoon, mutta maakiintiön takia vain kaksi uimaria maata kohden pääsee alkueristä välieriin. Kiviranta oli alkuerien 11:s ja Fanny Teijonsalo 40:s ajallaan 31,85.

Välierät uidaan myöhemmin tänään.

Suomen miesten vapaauintiviestijoukkue oli ensimmäinen joukkue, joka putosi jatkosta 4x50 metrillä. Anton Herrala toi Suomen vaihtoon kuudentena, mutta Ari-Pekka Liukkonen oli toisella osuudella mainiossa vedossa ja nosti Suomen kolmanneksi. Niko Mäkelä jatkoi vahvasti kolmannella osuudella ja Teemu Vuorela pääsi ankkuriosuudelle kärjessä.

Vuorelan veto ei kestänyt loppuun asti ja Suomi oli erässään neljäs. Kokonaistuloksissa Suomi oli yhdeksäs ajalla 1.26,54 ja on varasijalla illan finaaliin. Suomen ennätysmatkalla on neljä vuotta sitten uitu 1.25,39.

Korjaus klo 12.25: Korjattu Laukkasen ja Hulkon sijoituksia pykälän alemmaksi. Korjattu myös Veera Kivirinnan nimi. Luki aiemmin Kiviranta.

Lisäys klo 13.38: Lisätty miesten viestijoukkueen tulos.

Lisäys klo 16.56: Lisätty naisuimareiden lajiksi 50 metrin rintauinti.

Lue myös: