1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Muu urheilu

Huuhkajien EM-paikan ratkaisukin perjantain Selostustoivekonsertissa

Itsenäisyyspäivänä 13. kerran radioitava Sen selostuksen haluaisin kuulla -lähetys palaa jalkapallomaajoukkueen riemuun.

Tim Sparv, Paulus Arajuuri ja Lukas Hradecky juhlivat Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäistä arvokisapaikkaa kolmisen viikkoa sitten. Kuva: Tomi Hänninen

Kolme viikkoa ennen selostustoivekonserttia koettiin Helsingissä jotain ainutlaatuista, kun Suomen miehet sinetöivät ensimmäistä kertaa kisalippunsa aikuisten arvokisoihin jalkapallossa.

– Olin paikan päällä Töölössä. Ottelu oli tunnelmaltaan kaikkien aikojen paras miesten A-maajoukkueen peli, kuvailee Ari Helsingistä.

Ari on nähnyt livenä lukuisia otteluja aikaisemminkin. Hänellä riittää perspektiiviä vertailuun. Arin toive kohdistuu Suomi - Lichtenstein pelin Yle Puheen lähetykseen. Samalla tavalla radioinnin kohokohtia toivoo myös nimimerkki Kaasujalka.

– En ole kuullut vielä Jarmo Lehtisen ja Olli Huttusen selostusta. Siksi toivon sitä perjantain lähetykseen, Ari taustoittaa.

Viherkenttä ja Pehkonen hurmasivat kauppa-auton kuljettajan

Kun Keijo Pehkonen väänsi molskilla Euroopan mestaruuden Tampereella 1987, niin Osku Merimaskusta kuunteli radiointia varsin erikoisessa paikassa.

– Minulla oli ilo ajaa kauppa-autoa kesätöikseni kahtena kesänä Nivalassa 1980-luvun lopulla. Kolme päivää varusmiespalvelukseni päättymisen jälkeen olin taas ratissa, kun kaiuttimista kuului Antero Viherkentän huikea radioselostus, Osku maalailee muistojaan.

Antero Viherkenttä on tehnyt selostuksillaan vanhaan kauppa-auton kuljettajaan lähtemättömän vaikutuksen.

– Kun Keijo Pehkonen paini EM-kultaa, niin "Vipu" hehkutti sillä intensiteetillä, että se vei sydämen, perustelee merimaskulainen selostustoivettaan.

Urheiluruutua Uimastadionilta

Kirsti Heinolasta muistelee erästä tiettyä Urheiluruudun lähetystä 1980-luvun puolivälistä.

– SIlloin juonnot tehtiin Helsingistä Uimastadionilta, Kirsti taustoittaa.

Heinolalaisnainen pohtii syitä lähetysratkaisulle ja muistelee myös sitä, mitkä mahtoivat olla tuolloin Urheiluruudun pääaiheita.

– Mahtaakohan Uimastadionilta juonnetusta Urheiluruudusta olla mitään taltiota arkistossa, aprikoi Kirsti.

Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti radioidaan Yle Puheessa 13. kerran itsenäisyyspäivänä pe 6.12.-19 klo 10.05-13.02 ja uusinta kuullaan saman päivän iltana klo 21.02-00.00.