Fourcade palasi voittojen tielle liki vuoden tauon jälkeen – Seppälä ei säikähtänyt vaarallisia laskuja

Martin Fourcaden vauhti viime ampumahiihtokauden lopulla oli kadoksissa. Nyt hän on palannut takaisin huipulle.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Martin Fourcade piti voittoaan yhtenä tärkeimmistä, vaikka on urallaan voittanut liki 80 maailmancupin osakilpailua.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Martin Fourcade sijoittui viime kaudella ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa vasta 12. sijalle, mikä on seitsemän perättäistä cupia voittaneelle, kaiken voittaneelle Fourcadelle todella vaatimaton tulos. Viime kausi oli ranskalaiselle varsin ailahteleva, sillä hän juhli maailmancupin osakilpailun voittoa kaksi kertaa, mutta näiden lisäksi hän myös keskeytti yhden kilpailun ja oli huonoimmillaan sijalla 43.

Östersundin normaalimatkan kisassa Fourcade osoitti unohtaneensa jo viime kauden vaikeudet, sillä voitti kisan selkeästi. Toiseksi sijoittunut Simon Desthieux jäi Fourcadesta 12,7 sekuntia. Desthieux sivusi uransa parasta sijoitusta ja otti neljännen palkintosijansa.

Ranskan huolto oli onnistunut mainiosti suksien voitelussa, sillä ranskalaisurheilijat jättivät mössöisellä radalla muut taakseen ja ottivat neloisvoiton. Fourcaden ja Desthieux’n jälkeen Quentin Fillon Maillet oli kolmas ja Emilien Jacquelin neljäs.

– Tämä voitto on yksi tärkeimmistä ja parhaimmista, sillä vaikka olen saavuttanut lukuisia voittoja, ne ovat olleet odotettuja. Viime vuosi oli vaikea, ja se, että pysty palaamaan voittojen tielle, antaa minulle oikeita signaaleja, Fourcade sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Hän oli myös erittäin tyytyväinen koko Ranskan joukkueen tulokseen, mutta varoitti, ettei vastaava välttämättä jatku koko kaudella.

Suomalaisista parhaiten onnistui Tero Seppälä, joka oli kisan 26:s. Hän ampui kolme ohilaukausta ja oli hiihtoladulla 29. nopein. Seppälän mukaan meno ei ollut niin lennokasta, mitä hän toivoi, mutta toisaalta hänen suksensa olivat juuri niin hyvät kuin hän halusikin.

– Laskut menivät vaaralliseksi. Minunkin edeltä laski osa metsään. Se meni sohjossa rämpimiseksi, Seppälä sanoi.

Kolme sakkominuuttia rokotti Seppälältä sijoituksia ja hän soimasikin itseään huonosta alusta. Hän onnistui kuitenkin kokoamaan itsensä ja ampui kolme paikkaa hyvin.

– Viimeisessä tuli yksi virhe, mutta se oli muuten napakka suoritus. Niissä jälkimmäisissä ammunnoissa näkyi päättäväisyys, hän sanoi, mutta ei lähtenyt itseään liikaa kehumaan.

– Anna tästä seiska puolikkaan, sillä tavoitteeni ovat korkeammalla.

Muista suomalaisista Olli Hiidensalo oli 68:s ja Jaakko Ranta 90:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Korjattu kello 19.27 Tero Seppälän lopulliseksi sijoitukseksi 26:s.

Lue myös:

Kahden vaikean kauden jälkeen Mari Eder on palaamassa huipulle, vaikka vielä kesällä elimistö temppuili: "Oli yllätys, että meni niin kauan"

Suomen ampumahiihtäjien huollossa uudet tuulet – "Nyt on hyvä pöhinä"

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu keskiviikkona – Suomen joukkueeseen kiinnostava muutos

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat