Hyppää sisältöön

SM-liigan kohutaklaukset poikivat pelikieltoja – Vartiainen ja Mieho sivuun peleistä tuleviksi viikoiksi

Pelicansin Taavi Vartiainen huilaa seuraavat kuusi ja Ilveksen Panu Mieho neljä peliä.

Taavi Vartiainen asetettiin kuuden ottelun pelikieltoon. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Jääkiekon SM-liiga on määrännyt Lahden Pelicansin hyökkääjälle Taavi Vartiaiselle kuuden ja Tampereen Ilveksen hyökkääjälle Panu Mieholle neljän pelin pelikiellon pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Vartiainen taklasi tiistain kierroksella Tampereella Tapparan puolustajaa Tuukka Mäntylää sillä seurauksella, että Mäntylä vietiin paareilla ulos kaukalosta. Mieho taklasi Jukurien hyökkääjää Patrik Puistolaa Mikkelissä, ja myös Puistola kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Mäntylä twiittasi illalla päässeensä sairaalasta, mutta hän ei ole tänään joukkueen kokoonpanossa Vaasassa. Jukurit kertoi Puistolan olevan sivussa toistaiseksi.

Muun muassa Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi otti ottelun jälkeen voimakkaasti kantaa kovien rangaistusten puolesta.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärvi toteaa päätöksessä (siirryt toiseen palveluun), että Vartiaisen taklaus oli viiden ottelun arvoinen teko. Vanha kurinpitohistoria korotti tuomiota yhdellä ottelulla.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Vartiainen näkee pelitilanteen kehittymisen hyvissä ajoin ennen taklaukseen lähtemistä ja tästä huolimatta suorittaa taklauksen siten, että siinä aiheutuu erittäin voimakas osuma vastustajan päähän. Kurinpitodelegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä mainitut seikat sekä taklaustilanteen kokonaisuudessaan huomioon.

Miehon tapauksessa aiempaa kurinpitohistoriaa ei ollut.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat edelleen kovat taklaukset, mutta ne pitää pystyä suorittamaan sääntöjen sallimalla tavalla. Lähtökohtaisesti yksin taklaajalla on vastuu siitä, ettei taklauksessa tapahdu osumaa vastustajan päähän. Miehon taklauksesta aiheutuu voimakas ja loukkaantumiseen johtava osuma vastustajan päähän, päätöksessä todetaan (siirryt toiseen palveluun).

Ilves pelaa tänään Helsingin IFK:n vieraana, ja Pelicans isännöi Lahdessa JYPiä. Seitsemän ottelun täyttä kierrosta voi seurata Yle Puheen Jääkiekkokierroksella kello 18.02 alkaen.

Vartiainen on pelikelpoinen seuraavan kerran maanantaina 30. päivä ottelussa Pelicans–HIFK, ja Mieho pääsee kaukaloon perjantaina 20.12. Ilveksen ja JYPin välisessä pelissä.

Lue myös: