Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyrkkeilykansa odottaa vesi kielellä raskaansarjan mestaruusottelua – Pekka Mäki ei usko, että Joshualle sattuu toinen lipsahdus: "Hän on nyt varuillaan"

Andy Ruiz Junior ja Anthony Joshua kohtaavat toisensa uudelleen maailmanmestaruusottelussa 7. joulukuuta Saudi-Arabiassa. Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki uskoo, että Joshua on tällä kertaa vahvempi.

nyrkkeily
Andy Ruiz vs Anthony Joshua
Andy Ruiz jr. ja Anthony Joshua ottelevat lauantaina Saudi-Arabiassa raskaansarjan maailmanmestaruudesta.Richard Heathcote / Staff / Getty Images

Ensimmäinen päivä kesäkuuta 2019 sai nyrkkeilykansan leuat loksahtamaan auki ympäri maailman. Andy Ruiz Junior tyrmää raskaansarjan voittamattoman Anthony Joshuan ja nappaa WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt itselleen.

Samaa herkkua on tarjolla 7. joulukuuta, kun kaksikko ottaa toisistaan mittaa uudelleen Diriyahissa Saudi Arabiassa. Paljon odotettu uudelleenkohtaaminen sai esimakua jo lehdistötilaisuudessa, jossa molemmilla oli uho päällä.

– Lyön tällä hetkellä niin kovaa kuin hevonen potkii taaksepäin, Joshua kertoi BBC:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

– Sain viimein unelmani toteen kesäkuussa. En aio antaa hankkimiani vöitä hänelle, latasi Ruiz.

Andy Ruiz
Andy Ruiz jr. tuuletti villisti voittoaan Joshuasta.Getty Images

Kaksikon kesäkuinen ottelu New Yorkissa oli varsin erikoinen. Ruiz kävi ensin kanveesissa, mutta vastasi heti iskemällä Joshuan pari kertaa maihin. Ottelu päättyi seitsemännessä erässä tekniseen tyrmäykseen ja ensimmäisen kerran raskaansarjan ammattilaisena hävinnyt Joshua oli hämmentyneen ja epäuskoisen näköinen.

– Kun tulin takaisin New Yorkista, en menettänyt paloa nyrkkeilyyn vaan aloin heti hakata säkkiä ja valmistautumaan tähän otteluun. Tällä hetkellä kropassani ei tunnu pelon hiventäkään, ja olen todella luottavainen, Joshua kertoo.

Kumpikaan Ruiz tai Joshua ei ole otellut kesäkuun jälkeen.

Anthony Joshua
Anthony Joshualle laskettiin lukua kesäkuussa.Getty Images

Ruizin voittoa Joshuasta pidettiin suurimpana nyrkkeilyihmeenä sitten vuoden 1990, jolloin Mike Tyson hävisi ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan. Lähes vastaava yllätys nähtiin kymmenen vuotta myöhemmin, kun sen ajan kovin iskijä Lennox Lewis taipui Hasim Rahmanin käsittelyssä. Rahman kertoi BBC:lle oman suosikkinsa.

– Tällä hetkellä uskon, että Ruiz tyrmää Joshuan. Kallistun tähän, koska Joshua on menettänyt painoaan ja se voi olla kohtalokasta. Joshua voi voittaa tuomariäänillä, jos hän tekee huippusuorituksen ja käyttää etäisyyttä. Mutta jos Andy osuu, Andy voittaa.

Joshua hoitaa homman sanoo Pekka Mäki

Nyrkkeilyvaikuttaja ja muun muassa Edis Tatlia valmentava Pekka Mäki on Rahmanin kanssa eri mieltä. Mäki uskoo ottelun olevan Joshuan heiniä. Hän painottaa, että viime ottelussa altavastaajana lähteneellä Ruizilla ei ollut mitään hävittävää, nyt tilanne on toisenlainen.

– Odotan täysin erilaista ottelua, koska tilanne on muuttunut. Joshua on motivoitunut ja latautunut ja hän on ennakkotietojen mukaan kovassa kunnossa. Uskon, että Joshua tulee kehästä voittajana, enkä usko, että Ruiz kestää seitsemää erää, Mäki kertoo Yle Urheilulle.

Mäki muistuttaa, että Joshuan valmistautumiseen vaikutti viimeksi, että alun perin hänen ei pitänyt kohdata Ruizia vaan Jarrell Miller. Miller kuitenkin kärähti dopingista, jolloin korvaajaksi ilmoittautui Ruiz. Nyt Joshua on harjoitellut eri tavalla ja pudottanut painoaan ottelua varten.

– Siellä on varmasti mietitty sitä, että voidaan lyödä 12 erää kovalla tempolla. Iso massa ei tällaista suosi, Mäki kertoo.

Ruizin vahvuutena Mäki pitää nopeita käsiä ja kokemusta kehässä. Meksikolainen aloitti nyrkkeilyn jo kuusivuotiaana.

– Kun Ruiz pääsee vastustajan lähelle, hänen kädet käyvät kuin ompelukoneella ja se voi aiheuttaa ongelmia.

Edellisessä ottelussa Ruiz iski Joshuan kanveesiin lähes saman tien sen jälkeen, kun oli itse maistanut lattiaa. Mäki uskoo, että Joshua on ottanut tästä opiksi.

– Nyrkkeilyn suola on se, että yksi isku voi muuttaa kaiken. Uskon, että Joshua on nyt varuillaan.

Lue myös:

Edis Tatli hakee vauhtia EM-ottelusta, haastaa tutun vastustajan ensi vuonna

Mira Potkosen iskuissa ruutia Tammer-turnauksessa – olympiakarsinnat odottavat keväällä

Joshuan ja Ruizin uusintaottelu käydään joulukuussa Saudi-Arabiassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat