1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Pronssimitalisti Viveca Lindfors jää sivuun taitoluistelun EM-kisoista – selkävaivat estävät SM-taistelun

Taitoluistelun hallitseva EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei osallistu reilun viikon päästä Vantaalla käytäviin SM-kisoihin eikä näin ollen voi tulla valituksi EM-joukkueeseen.

Kuva: AOP

Hallitseva EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei pysty puolustamaan mitaliaan tammikuussa käytävissä taitoluistelun EM-kisoissa Itävallassa.

Lindfors on joutunut viivyttämään kauden aloittamista selkävaivojen takia. Selän kuntoutus on vienyt odotettua kauemmin. Lindforsin oli tarkoitus kilpailla Kiinan GP:ssä marraskuun alussa, mutta kilpailukausi on edelleen avaamatta. Lindforsia ei nähdä myöskään 14.-15.12. Vantaalla käytävissä SM-kilpailuissa.

Suomalaisluistelijoiden EM-valinnat tehdään heti SM-kisojen jälkeen ja Lindforsin osalta näytöt ovat tältä kaudelta antamatta. Koska Lindfors ei osallistu SM-kisaan, ei hän voi täyttää vaadittavia valintakriteerejä. Näin ollen Lindforsia ei voi valita EM-joukkueeseen.

Lindforsin viime kauden EM-menestys toi Suomelle peräti kolme paikkaa tammikuun kisoihin. Lindforsin poisjäänti onkin Suomelle iso menetys. SM-kisojen ennakkosuosikki ja vahvoilla EM-kamppailussa on Finlandia Trophyssa huippupisteet tehnyt Jenni Saarinen. Kisassa on mukana myös loukkaantumisesta harjoituskaudella kärsinyt Emmi Peltonen. Jäätanssissa niskavammasta kärsinyt Juulia Turkkila palaa tositoimiin parinsa Matthias Versluisin kanssa.

Lindforsin selkävaivat ovat tuttuja jo viime kaudelta, jolloin kevään MM-kisat jäivät väliin EM-menestyksen jälkeen.

Lue myös:

EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei ole selättänyt selkävaivojaan ja kauden aloitus viivästyy – valmennuspäällikkö: "Selkä tarvitsee kuntoutusta"

Jenni Saarinen paransi ennätystään lähes 20 pistettä! Luisteli kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan suomalaistuloksen

Taitoluistelija Emmi Peltosen kevät katkesi harjoituksissa sattuneeseen loukkaantumiseen – nyt toiveena terve kausi

Jalkavammasta toipunut Emmi Peltonen haki Moskovasta tuntumaa koviin kilpailuihin

Nikamamurtuma pitää Suomen jäätanssin ykkösparin sivussa viikkoja – vasta puoli vuotta yhdessä harjoitellut haastajapari ihastuttaa kehityksellään: "Jo ensimmäisessä kilpailussa yleisö rakasti heitä"