Suora

  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vahvasti aloittanut Kaisa Mäkäräinen ampui neljä ohilaukausta – kärkisijat jäivät haaveeksi, katso kohokohdat

Kaisa Mäkäräinen oli jälleen kova hiihtoladulla, mutta tuuliset olosuhteet vaikeuttivat hänen ampumasuoritustaan.

ampumahiihto
 Vahvasti aloittanut Kaisa Mäkäräinen jäi kärkitaistosta Östersundin normaalimatkalla
Vahvasti aloittanut Kaisa Mäkäräinen jäi kärkitaistosta Östersundin normaalimatkalla

Neljä ohilaukausta vaikeuttivat Kaisa Mäkäräisen normaalimatkan kisaa Östersundissa. Olosuhteet kisapaikalla olivat vaativat, sillä ne olivat erilaiset kuin kohdistuksessa, lisäksi tuuli voimistui kisaan ja pyörii ampumapenkalla.

Mäkäräinen tuli ensimmäiseen ampumapaikalle kärjessä ja piti kärkipaikkansa puhtaalla suorituksella. Ensimmäiseen pystypaikkaan tultaessa hän oli ottanut jo edellään olevan Ranskan Celia Aymonierin kiinni, mutta yksi sakkominuutti pudotti Mäkäräistä tuloslistalla alaspäin.

Toisella makuupaikalla Mäkäräinen sääti tähtäimiä, mutta ampui ensimmäisen ja kolmannen kudin ohi. Viimeisellä ampumapaikalla hän ampui vielä yhden ohilaukauksen. Toiseksi nopeinta vauhtia ladulla pitänyt Mäkäräinen oli vahvassa vauhdissa loppulenkilläkin ja ylitti maaliviivan kolmantena, mutta putosi tuloslistalla lopulta 13:nneksi.

Jos ranskalaiset juhlivat keskiviikkona miesten normaalikisassa neloisvoitollaan, niin oli naisillakin aihetta juhlaan. Justine Braisaz otti voiton 11,1 sekunnin erolla Ukrainan Juliya Dzhymaan ja Julia Simon täydensi ranskalaispanosta kolmossijallaan. Dzhyma oli illan kisassa ainoa, joka pystyi ampumaan haastavissa olosuhteissa puhtaat nollat.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen aloitti kisan vahvasti, mutta viimeisen ampumapaikan kolme sakkokierrosta pudotti hänet hyviltä sijoilta. Minkkinen oli lopputuloksissa 74:s. Mari Ederin kisa meni pilalle toisella ampumapaikalla ja kaiken kaikkiaan hän ampui viisi ohilaukausta. Hän pystyi nostamaan sijoitustaan hiihto-osuuksilla ja sijoittui 54:nneksi.

Östersundissa asuva ja tähän kisaan joukkueeseen liittynyt Jenny Fellman ampui heti ensimmäisellä paikalla kolme ohilaukausta ja putosi kauas kärjestä. Fellman oli lopputuloksissa 98:s.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen loisti vaikeissa olosuhteissa hiihtoladulla! Voittotaiston ratkaissut virhe harmitti – ilman siirtoja tulos olisi voinut olla upea

Mari Eder katkaisi Kaisa Mäkäräisen 12 vuoden dominoinnin – huippukunto kuitenkin viemäriin yhdessä yössä

Kaisa Mäkäräinen loisti vaikeissa olosuhteissa hiihtoladulla! Voittotaiston ratkaissut virhe harmitti – ilman siirtoja tulos olisi voinut olla upea

Kahden vaikean kauden jälkeen Mari Eder on palaamassa huipulle, vaikka vielä kesällä elimistö temppuili: "Oli yllätys, että meni niin kauan"

Kaisa Mäkäräinen pohtii suhdettaan julkisuuteen – onko median antama kuva hänestä oikea?

Kaisa Mäkäräinen puhuu avoimesti henkisestä epävarmuudestaan – poikkeuksellisen menestynyt suomalaistähti ajattelee usein, ettei asioista tule yhtään mitään

Fourcade palasi voittojen tielle liki vuoden tauon jälkeen – Seppälä ei säikähtänyt vaarallisia laskuja

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat