Suora

  • Elävä arkisto esittää

Taapertaminen ja Merseysiden derbyn nöyryytys riitti: Everton antoi potkut Silvalle

Liverpoolilaisseura on valahtanut sarjataulukossa putoamisviivan alapuolelle.

Englannin Valioliiga
Marco Silva
Marco Silva sai lähtöpassit Evertonista.AOP / Rex Features

Englannin jalkapallon Valioliigajoukkue Everton on erottanut manageri Marco Silvan vain 18 kuukautta sen jälkeen, kun portugalilainen otti joukkueen haltuunsa. Everton vahvisti potkut verkkosivuillaan.

42-vuotiaasta Silvasta tuli Evertonin manageri toukokuussa 2018. Hänen aikanaan Everton on voittanut 24 ottelua ja hävinnyt 24 ottelua 60 ottelusta.

Evertonin alkukausi on ollut varsin vaikea, sillä liverpoolilaisjoukkue on voittanut 15 ottelustaan ainoastaan neljä ja pelannut kaksi tasan. Keskiviikkona joukkue kärsi nöyryyttävän 2–5-tappion paikallisvastustaja ja sarjakärki Liverpoolille.

Everton on tällä hetkellä 14 pisteellään kolmanneksi viimeisellä sijalla ja putoamisviivan alapuolella. Joukkueen väliaikaiseksi vastuuvalmentajaksi nousee Duncan Ferguson, joka tunnetaan seuran entisenä hyökkääjänä. Everton kohtaa lauantaina Valioliigan ottelussa Chelsean.

Evertonin managerin paikka on ollut varsin tuulinen sen jälkeen, kun Roberto Martinez sai potkut toukokuussa 2016. Ronald Koemanin sopimus kesti reilun vuoden ja Sam Allardycen vain vajaat puoli vuotta. David Unsworth on toiminut kahteen otteeseen joukkueen vastaavana managerina vuosina 2016 ja 2017.

Lue myös:

Mourinho hävisi ex-seuralleen – "Manchester United ansaitsi voiton"

Leicester nousi voittoon lisäajan viime hetkillä – vaihtomies Iheanachon maali liputettiin ensin paitsioksi, VAR-tuomio aloitti hirmuiset voitonjuhlat

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat