Suora

  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Lentopallon Suomen cup, naisten loppuottelu LP Viesti - LiigaPloki
  • Urheiluruutu

Suomen päävalmentajaa huolestuttaa yhdistetyn tilanne – maailmancup-kisan peruminen sai pohtimaan ampumahiihdosta tuttua radikaalia ratkaisua

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo, että Rukalla viime viikonloppuna tuskaillut Ilkka Herola voisi taistella Lillehammerissa jopa palkintokorokepaikasta.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen
Petter Kukkosen mukaan Lillehammerin joukkuekisan vaihtuminen henkilökohtaiseksi kisaksi sopii Suomen joukkueelle.Tomi Hänninen

Yhdistetyn maailmancupin joukkkuekisa lauantaina Lillehammerissa vaihdettiin yksilökilpailuun. Joukkuekisa jouduttiin perumaan, koska Lillehammerin kisaan ei ollut ilmoittautunut säännöissä vaadittavaa kahdeksaa nelihenkistä joukkuetta.

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen piti oikeana päätöksenä perumista, eikä hänen mukaansa kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puolelta oikein jäänyt muutakaan vaihtoehtoa.

– Lajin kannalta tietysti pitää olla vähän huolestunut, että ei saada enemmän kuin seitsemän nelihenkistä joukkuetta paikan päälle, Kukkonen sanoo Yle Urheilulle.

Kukkonen muistuttaa, että normaalisti yhdistetyn joukkuekisoissa on samat kymmenisen maata kuin mäkihypyssä ja maastohiihdossa.

– Totuus on, että mäkihypyssäkään ei ole ollut hirveästi mukana harrastajamaita. Vaikka mäkihypyllä on valtava suosio Keski-Euroopassa, tasokkaita nelihenkisiä joukkueita on aika vähän.

Päävalmentaja kuitenkin myöntää, että nykyinen suunta ei ole hyvä. Kukkonen pohtii, että FIS voisi ottaa mallia kansainvälisestä ampumahiihtoliitosta IBU:sta.

– Pitäisikö FIS:n velvoittaa ampumahiihtotyyliin joukkueita kisaamaan sillä perusteella, että joukkueet menettäisivät muuten matkarahat tai ilmaiset majoitukset. En tiedä, mikä olisi oikea juttu. Mutta kyllä joukkuekisa pitäisi päästä kilpailemaan, kun se on kisakalenteriin laitettu, Kukkonen toteaa.

Toinen yhdistetyn joukkuekisa on tällä kaudella tarkoitus kisata tammikuun lopussa ensi kauden MM-kisamaisemissa Oberstdorfissa.

Herolan viimeinen harjoitus Suomessa vakuutti

Kukkosen mukaan toinenkin henkilökohtainen kisa tänä viikonloppuna Lillehammerissa sopii Suomen joukkueelle aivan hyvin.

Viime viikonloppuna Rukalla maailmancup-kauden avauksessa Suomen yhdistetyn joukkueen tilanne näytti olevan umpisolmussa. Mäkihyppysuoritukset olivat todella vaisuja. Rukan suoritusten seurauksena Eero Hirvonen ja Arttu Mäkiaho jäivät tekemään harjoitushyppyjä Suomeen. Leevi Mutru puolestaan jäi pois Lillehammerin joukkueesta hengitystieinfektion takia.

Ilkka Herola
Ilkka Herolan hyppykunto katosi mystisesti Rukalla.Tomi Hänninen

Suomi onkin Lillehammerissa liikkeellä nuorella joukkueella, jossa kokenutta kaartia edustaa vain Ilkka Herola.

– Ilkka kävi keskiviikkona Kuopiossa hyppäämässä. Sen harjoituksen perusteella kunto ei ole hävinnyt mihinkään. Toivon mukaan nyt viikonlopun kahdessa henkilökohtaisessa kisassa Ilkka alkaisi napata kärkeä kiinni, Kukkonen sanoo.

Herolan sijoitukset olivat Rukan avausviikonloppuna 12:s, 13:s ja 23:s. Kukkonen korostaa uskoaan Herolan hyvään fyysiseen kuntoon.

– Nyt Ilkka toivottavasti pääsisi puristamaan kymmenen kärjen paremmalle puolelle tai jommassa kummassa kisassa taistelemaan palkintokorokepaikasta, se olisi hyvä tavoite, Kukkonen sanoo.

– Kun saadaan hyvä itseluottamus ja rentous takaisin, jossain vaiheessa hyvät tulokset tulevat. Ei ole väliä, tulevatko tulokset tänä viikonloppuna vai vasta myöhemmin tammikuussa. Mutta olen vakuuttunut, että jossain vaiheessa tätä kautta homma pelaa.

Lue lisää:

Yhdistetyn maailmancupissa joukkuekisa peruttiin – syynä liian vähäinen joukkuemäärä

Eero Hirvonen jää pois myös ensi viikonlopun maailmancup-kisoista – päävalmentaja: "Eivät suomalaiset oikeasti ole näin huonoja"

Rukan maailmancupissa liian vaarallista hypätä suurmäestä, yhdistetyn mäkikisa peruttiin: "Ei ole koskaan hyvä perua mitään"

“Kakat on housussa, lähdetään putsaamaan housut” – yhdistetyn maajoukkue on todella synkkänä Rukan maailmancupissa

"En tiedä, mikä h***etti mättää" – rajusti avautunut Suomen yhdistetyn tähti jättää maailmancupin kesken

“Ei tässä ole mitään järkeä” – tulistunut Suomen päävalmentaja latasi rajua tekstiä Rukan maailmancup-avauksesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat