1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Linnan juhlat

Ratakelaaja Amanda Kotaja teki tärkeän vetoomuksen linnan juhlissa: "Ei jätetä sanomatta hyviä asioita" – e-urheilussa harva jaksaisi lajia ilman tukea

Joona "Serral" Sotala tietää, miten tärkeä yhteisö on e-urheilijoille.

Amanda Kotaja

Ratakelaaja Amanda Kotaja nappasi marraskuussa Dubaissa parayleisurheilun MM-kisoissa 100 metrin ratakelauksen maailmanmestaruuden. Syntymästään asti pyörätuolissa ollut Kotaja kertoo menestyksensä salaisuudeksi itsevarmuuden.

– Itsevarmuus syntyy onnistuneista suorituksista ja onnistumisen kokemuksista, joita tulee pitkin matkaa. Se syntyy siitä, että on valmistautunut huolella ja että valmistautuminen on mennyt hyvin, Kotaja totesi.

Hän korostaa myös valmentajien ja tukijoukkojen sekä kannattajien merkitystä.

– Mielestäni meidän pitäisi kannustaa toisiamme paljon eikä jättää sanomatta hyviä asioita. Koska totta kai se vaikuttaa ja antaa lisäbuustin tekemiseen.

Joona Sotalalle pelaajayhteisö on tärkeä. Kuva: Jouko Tapper / Yle

Pelaajayhteisö on tiivis

E-urheilija, Starcraft 2 -maailmanmestari Joona "Serral" Sotala korosti itsenäisyyspäivän vietossa niin ikään yhteisön merkitystä. Hänen mukaansa e-urheilijat ovat oma tiivis porukkansa, joka tuntee toisensa, oli kyse sitten järjestäjistä, pelaajista tai faneista.

– Yhteisö on elintärkeä pelaamisen kestävyydelle ja pelaajien jaksavuudelle. Samat kasvot ovat pyörineet pitkään ja oikeastaan kaikki tunnemme toisemme. Se on tosi tervellinen yhteisö. En usko, että ilman sitä moni jaksaisi pelata, Sotala kertoi.

Sotala kertoo, että pelaajat kerääntyvät toisinaan yhteen turnausten lomassa ja korostavat yhteisöllisyyttä.

– Oli siellä toki se turnauskin sivuasiana, mutta yritämme seurustella ja jutella ihmisten kanssa, se on tärkeää, Sotala kertoi.

Lue myös:

Itsenäisyyspäivää juhlittiin paraatilla, Linnan juhlissa ja jatkoilla – Yle seurasi hetki hetkeltä