Mikko Koskinen loisti Edmontonin maalilla – Vatanen sai kiekosta naamaan, Koivu syrjään

Oilers-vahti Mikko Koskisen nollapeli meni pilalle kolmannen erän loppupuolella.

Mikko Koskinen on äitynyt huippuvireeseen. Kuva: All Over Press

Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen oli hyvässä tikissä kotiottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Koskinen päästi selkänsä taakse vain yhden vedon, kun Oilers nappasi perjantain jääkiekon NHL-kierroksella 2–1-voiton.

35/36 kertaa torjunut Koskinen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Suomalaisvahdin nollapeli meni pilalle kolmannessa erässä, kun Kingsin Michael Amadio kavensi 1–2:eem ajassa 53.32.

– Tänään minulla oli pelissä hyvä tunne, kuten koko joukkueella, Koskinen kommentoi peliä NHL:n nettisivuilla.

– Kenttäpelaajat tekivät hyvää työtä, sillä suurin osa laukauksista tuli kaukaa. Tämä oli meille tärkeä ottelu, sillä pelasimme liian heikosti Ottawaa vastaan. Toivuimme tappiosta nopeasti, mutta nyt täytyy pitää huolta, ettemme taas joudu samaan tilanteeseen seuraavassa pelissä.

Edmontonin maaleista ottelussa vastasivat avauserässä ylivoimalla onnistuneet Leon Draisaitl (1+1) ja Alex Chiasson (1+1). Edmontonin ylivoimapeli on ollut tehokkainta koko liigassa. Joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on 32,2, kun se on tehnyt 29 maalia 90:stä ylivoimatilanteesta.

Koskinen on pelannut tällä kaudella 18 ottelussa torjuntaprosentilla 92,1. Voittoja hänen vyöllä on 11.

Myös Raanta taipui vain kerran

Antti Raannan Arizona Coyotes hävisi Pittsburgh Penguinsille jääkiekon NHL:ssä luvuin 0–2. Suomalaisvahti torjui 24/25 laukausta.

Peli ehti pitkälle kolmanteen erään ennen kuin kotijoukkue sai maalinsa aikaiseksi. Pittsburgh meni 1–0-johtoon Jevgeni Malkinin maalilla, kun päätöserää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Ennen Malkinin onnistumista kiekko kimposi hyökkääjälle Raannan luistimesta.

Kotijoukkue sinetöi 2–0-voittonsa ampumalla toisen osuman tyhjään maaliin alle kaksi sekuntia ennen pelin loppuvihellystä. Osumasta vastasi Brandon Tanev.

Pittsburghin vahti Tristan Jarry puolestaan onnistui pitämään maalinsa puhtaana jo toisen pelin putkeen ja torjui ottelussa peräti 33 laukausta. Hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Vatanen sai kiekosta naamaan, Koivu syrjään

Sami Vatasen New Jersey Devils puolestaan hävisi Chicago Blackhawksille pitkäksi venyneen ottelun jälkeen 1–2. Chicago vei lopulta vieraspelin voittolaukauskisassa.

New Jersey meni ensimmäisessä erässä 1–0-johtoon Taylor Hallin ylivoimamaalilla. Syöttäjäksi merkittiin Vatanen. Suomalaispuolustajan hyvä onni kuitenkin katkesi kolmannessa erässä, kun hän joutui jättämään ottelun saatuaan kiekon kasvoihinsa. Loukkaantumisen vakavuudesta ei heti ollut tietoa.

Ottelutaukoa perjantaina pitänyt Minnesota Wild puolestaan ilmoitti, että se on siirtänyt kapteeni Mikko Koivun loukkaantuneiden listalle. Koivu kärsii alavartalovammasta. Hän loukkaantui Florida Panthersia vastaan pelatussa ottelussa.

Koivu pelasi viime sunnuntaina 1000. NHL-pelinsä ja on tehnyt tällä kaudella tehot 2+10.

Siirry NHL:n taulukoihin tämän kautta (Teksti-TV).

Lue myös: