“Keskittynyt liikaa naisiin, viiniin ja laulamiseen" – Suomessa hämmentäneelle Ruotsin hiihtotähdelle raju piikki norjalaiskilpailijalta

Norjan hiihtotähti Emil Iversen sanoo, että vilustumisen takia Lillehammerin maailmancup-kisoista sivuun jääneen Calle Halfvarssonin pitäisi hankkia tyttöystävä.

hiihto
Calle Halfvarsson
Calle Halfvarssonin tilanne herättää ihmetystä.Tomi Hänninen

Ruotsin mieshiihdon ykköstähden Calle Halfvarssonin ympärillä on kuohunut maastohiihdon maailmancupin ensimmäisinä viikkoina. Hän jättää tämän viikonlopun Lillehammerin kisat väliin vilustumisen takia.

Norjan tähti Emil Iversen piikittelee rajusti Halfvarssonia ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelussa.

– Näyttää siltä, että hän on keskittynyt liikaa naisiin, viiniin ja laulamiseen. Hän on unohtanut levätä sekä huolehtia ravinnosta ja muusta tärkeästä. En ole yllättänyt, että hän on ollut vähän vilustunut. Uskon, että hänellä on ollut vähän irstailuja, Iversen oli todennut Aftonbladetin mukaan vitsikkäästi. (siirryt toiseen palveluun)

– Hänen pitäisi hankkia tyttöystävä, jotta voisi vähän rauhoittua.

Iversen olisi toki mielellään nähnyt yhdeksänneksi Rukan minikiertueella sijoittuneen Halfvarssonin myös Lilllehammerissa. Iversen sanoo pitävänsä kamppailuista hiihtoladuilla Halfvarssonia vastaan.

Lillehammerin maailmancupissa kisataan lauantaina yhdistelmäkisa ja sunnuntaina viesti. Ruotsin tilanne näyttää sunnuntaille vaikealta, koska joukkueessa ei ole mukana Halfvarssonia, Johan Häggströmiä ja Oskar Svenssonia.

– Saamme laittaa kisaan vain kaksi joukkuetta. Mutta meillä olisi voinut olla 4–5 joukkuetta, jotka olisivat voineet päihittää Ruotsin, Iversen heitti.

Emil Iversen
Emil Iversen oli varustautunut huolella Rukan pakkasiin, jotka tuntuivat reilulta viideltätoista miinusasteelta.Tomi Hänninen

Halfvarsson herätti kohua toiminnallaan myös viime viikonloppuna Rukalla. Hän jäi kovimpien vauhdista sunnuntain 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa alkuhetkillä. Hän selitti heikkoa vauhtiaan hämmentävällä tavalla.

– Lämmittelin aika huonosti kisaa varten. En oikeastaan tehnyt mitään. Istuin vain asuntovaunussa, enkä halunnut mennä ulos, koska oli niin kylmä. Joukkueen asuntoautossa oli mukava nojatuoli, Halfvarsson kertoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Norjan valmentaja Eirik Myhr Nossum oli tyrmistynyt kuultuaan Halfvarssonin toiminnasta Rukalla.

– Minun silmissäni tuo on epäammattimaista. Kukaan minun hiihtäjistä ei olisi tehnyt tuolla tavalla, Nossum ihmetteli Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Venäjän tähti pysäytti Norjan ylivoiman, Pärmäkoski neljäs ja Niskanen yhdeksäs! Herola päivän posiitivisin – katso talviurheilulauantain raportit ja tulokset

Krista Pärmäkoski muutti suunnitelmiaan ja aloittaa Tour de Skille huipentuvan matkan Lillehammerista: "Katsotaan, miten hymyilyttää viimeisen nousun päällä"

Kommentti: Iivo Niskasen voiton todellinen merkitys paljastui vasta Rukan kisojen päätyttyä – jopa kansainväliset pamput huokaisivat helpotuksesta

Suomen päävalmentajaa huolestuttaa yhdistetyn tilanne – maailmancup-kisan peruminen sai pohtimaan ampumahiihdosta tuttua radikaalia ratkaisua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat