Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Suomi murjoi tylysti Puolan MM-kisojen avausottelussa – Kaupin siskokset takoivat hurjat tehot, katso maalikimara

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti MM-kisat kukistamalla Puolan selvin luvuin 14–3.

Salibandyn MM
Naisten maajoukkue maaottelussa Salossa syyskuussa 2019.

Suomi ei antanut Puolalle mahdollisuuksia naisten salibandyn MM-kisojen avausottelussaan Sveitsin Neuchatelissa. Voit katsoa koosteen jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Maailman parhaaksi naispelaajaksi valittu Veera Kauppi vastasi Suomen joukkueen turnauksen avausmaalista, ja Suomi meni omilleen teilleen jo avauserässä. 14 minuutin peliajan jälkeen Suomi johti ottelua jo 4–0.

4–0-maalin jälkeen Suomelle sattui reilun minuutin kestänyt musta hetki, jolloin Puola rokotti kaksi kertaa. Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli 5–2-johdossa.

Toisessa erässä maalitehtailu hieman rauhoittui ja Suomi repi eroa 7–3:een. Kolmanteen erään Suomi sai lentävän lähdön ja iski heti kolme maalia kolmessa minuutissa. Meno ei hiipunut, ja Suomi voitti ottelun 14–3.

Suomen tehokkain oli 3+3 iskenyt Veera Kauppi. Kaksoissisar Oona Kauppi ei juuri siskolleen hävinnyt, vaan tehoili 2+3.

Kolme maalia ottelussa nakuttanut Mia Karjalainen kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle, että Suomen peli oli alussa hieman telineissä jännityksen takia. Suomen MM-joukkueessa on Sveitsissä 11 ensikertalaista.

– Alussa vähän jännitti. Joukkueessamme on monta ensikertalaista ja sen ehkä huomasi pelin alussa. Lopussa lämmettiin, maali per erä iskenyt Karjalainen summasi Yle Urheilulle.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen piti näkemästään.

– Olen tyytyväinen, miten tulimme peliin. Päätös erä oli ihan loistava niin kuin koko ottelu. Pelaajat suoriutuivat hyvin ja varmasti oli jännitystä. Kuivin jaloin selvittiin.

Sunnuntaina Suomi kohtaa emäntämaa Sveitsin.

Päivitetty kello 15.54: lisätty kommentit ottelusta.

Lue myös:

Suomen naisten salibandymaajoukkue lähtee MM-kisoihin altavastaajana, mutta aikoo silti vaihtaa ainaiset finaalipettymykset mestaruusjuhliin

Näin salibandyn MM-kisat näkyvät Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat