“Tämä oli huono kilpailu” – Iivo Niskanen tarjosi yksinkertaisen syyn hyytymiselleen, norjalaismestari pääsi myös yllättämään

Yhdeksänneksi Lillehammerissa hyytynyt Iivo Niskanen kertoi, että hänellä ei vain riittänyt virtaa ladulla lauantaina.

hiihto
Iivo Niskanen

Suomen hiihtotähti Iivo Niskaselta odotettiin paljon lauantaina Lillehammerin maailmancupin 30 kilometrin yhdistelmämatkalta. Avausviikonloppu Rukalla oli osoittanut kehitysloikkia vapaalla hiihtotavalla, mutta lopulta Niskanen hyytyi yhdeksänneksi.

Perinteisen 15 kilometrin vedon jälkeen Niskanen oli vielä kärkikahinoissa. Mutta vapaalle hiihtotavalle siirtymisen jälkeen Norjan Hans Christer Holundin repäisy laittoi kärkipakan uusiksi. Vain maanmies Emil Iversen ja Venäjän Aleksandr Bolshunov pystyivät vastaaamaan viime kevään 50 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmanmestariin. Muut jäivät taakse.

– Tuli yllättävään vaiheeseen isku Holundille. Kaikki vain nukahtivat siihen. Oletettiin, että Holund taittuu. Mutta eihän se taittunut, Niskanen sanoi Yle Urheilulle ja myönsi, että lauantaina hänellä ei vain riittänyt virtaa hiihtoladulla.

– Tämä oli huono kilpailu ihan suoraan sanottuna.

Holundin veto ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka, vaan Bolshunov pääsi ottamaan viimeisen nousun jälkeen voiton. Alun perin spekuloitiin, että suomalaistähti voisi yrittää karata muilta hänelle vahvemmalla perinteisellä osuudella.

Niskasen mukaan voimat eivät vain riittäneet. Hiihto ei ollut hänen mukaansa rentoa. Niskanen oli silmiin nähden erittäin pettynyt kisan jälkeen.

– Päivät vaihtelevat. Tämä ei ollut kuitenkaan mikään katastrofikisa. Sanotaan, että tyydyttävä. Totta kai tavoittelee onnistuneen viikonlopun jälkeen korkeampia sijoja, Niskanen arvioi suoritustaan.

iivoniskanenvapaantekniikka_frame_768.png

Kovasti vapaaseen hiihtotapaan viime aikoina panostanut Niskanen heitti myös haastattelun lopuksi mielenkiintoisen arvion kisastaan.

– Vapaa tuntui tänään helpommalta kuin perinteinen. Helpotti kisassa, kun sai vaihtaa tyyliä. Matkavauhti oli vapaalla mukavuusaluehiihtoa. Ei ollut mitään erikoista, Niskanen mietti.

Muista suomalaisista pisteille ylsi vain Perttu Hyvärinen 28. sijallaan. Viime viikonloppuna sunnuntaina Rukalla 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa säväyttänyt Hyvärinen oli myös seuratoveri Niskasta tylympi arviossaan kisasta.

– Meni päin persettä. En tiedä. Tämä oli todella huono päivä, Hyvärinen tylytti.

– Pitää lähteä miettimään asioita. Tämä oli todella epäonnistunut päivä.

Lue lisää:

Bolshunovin irtiotto viimeisessä ylämäessä oli myrkkyä norjalaisille – Niskanen hyytyi yhdeksänneksi

Venäjän tähti pysäytti Norjan ylivoiman, Pärmäkoski neljäs ja Niskanen yhdeksäs! Herola päivän posiitivisin – katso talviurheilulauantain raportit ja tulokset

Suomalaiskatsojat ovat jo kyllästyneitä Therese Johaugin ylivoimaan, kilpakumppani luovutti myös kesken kaiken – asiantuntija Jauhojärvi tyrmää kuitenkin kuuman kysymyksen

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat