Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu

Ilkka Herolalta loistava nousu palkintokoroketaistoon Lillehammerissa – katso jännittävät loppuratkaisut

14:ntena mäkiosuuden jälkeen ollut Ilkka Herola oli koko joukon nopein hiihtäjä ja nousi hiihto-osuudella kuudenneksi.

urheilu
Herola

Sijalta 14 yhdistetyn hiihto-osuudelle lähtenyt Ilkka Herola onnistui mainiosti Norjan Lillehammerin haastavissa maastoissa. Suomalainen saavutti kärkimiehiä ja ylitti lopulta maaliviivan kuudentena 53,9 sekuntia kärjelle jääneenä.

Norjan Jarl Magnus Riiber hallitsi tuttuun tapaansa kilpailua alusta lähtien ja voitti kilpailun yli 46 sekunnin marginaalilla. Riiber, 22, on voittanut kaikki kauden neljästä kilpailusta. Vasta 19-vuotias Norjan Jens Lurås Oftebro pääsi ladulle toisena, mutta joutui taipumaan takaa-ajajilleen.

Tasaisessa kilvassa kakkossija meni Norjan Jörgen Graabakille ja kolmossija Saksan Fabian Riesslelle. Oftebron edelle neljänneksi kiilasi Saksan Vinzenz Geiger.

Herolan hiihtovauhti oli koko porukan nopeinta – hän saavutti Riiberiä yli minuutin. Mitalista Herola jäi reilut seitsemän sekuntia.

– Aika lailla odotusten mukaan meni kisa. Tiesin, että palkintokoroketaisteluun on mahdollista nousta. Mutta Riessle, Graabak ja Geiger pääsivät lähtemään edeltäni. Ei niitä saa pudotettua mitenkään. Tai sitten täytyy olla todella hyvä päivä, Herola sanoo.

– Tasavauhtinen vetoni ei riittänyt, vaikka kaikkeni tein. Kokonaisuutena voi olla kuitenkin tyytyväinen. Ei tämä huono veto ollut.

Herola piti mönkään menneen Rukan viikonlopun jälkeen lauantain kisaa Lillehammerissa varsinaisen kauden avauksena.

– Mäessä on helppo ottaa lisää metrejä. Mutta ei pidä ahnehtia, että ei käy kuin Rukalla, Herola sanoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

“Monta kertaa kuulostaa tylsältä” – asiantuntija kertoo, miksi Ilkka Herola nousi nopeasti takaisin yhdistetyn kärkitaistoon

Mystisesti hyppyvireensä kadottanut Ilkka Herola säväytti Norjassa – katso, miksi asiantuntijakin innostui: “Onhan tämä erinäköistä”

Suomen päävalmentajaa huolestuttaa yhdistetyn tilanne – maailmancup-kisan peruminen sai pohtimaan ampumahiihdosta tuttua radikaalia ratkaisua

Yhdistetyn maailmancupissa joukkuekisa peruttiin – syynä liian vähäinen joukkuemäärä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat