Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Vastus kovenee valovuoden verran" – salibandynaiset kohtaavat Sveitsin, joka haaveilee monien pronssien kirkastamisesta

Suomen 11 ensikertalaista voivat olla joukkueelle etu, arvelee Yle Urheilun asiantuntija Jonna Karonen.

salibandy
Suomen naisten salibandymaajoukkue Puola-ottelu
Suomen salibandynaisten maajoukkue on uudistunut runsaasti viime MM-kisoista.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomen salibandynaiset aloittivat MM-kisat lauantaina komeasti 14–3-voitolla Puolaa vastaan. Tänään vastus kuitenkin kovenee merkittävästi, kun vastaan asettuu emäntämaa Sveitsi.

Naisten salibandyssa on perinteisesti totuttu siihen, että Ruotsi ja Suomi kisaavat maailmanmestaruudesta ja Sveitsi juhlii pronssia. Ruotsi on voittanut mestaruuden viimeisissä kuusissa kisoissa, Suomi on poistunut kisoista hopeamitalit kaulassa neljä edellistä kertaa ja Sveitsin naiset ovat napanneet pronssit kolmissa viime kisoissa.

Suomen maajoukkueessa on kuitenkin tapahtunut isoja muutoksia, kun moni konkari päätti maajoukkueuransa edellisten MM-kisojen jälkeen.

Päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo, että joukkueen ensikertalaisia on valmisteltu koviin kohtaamisiin kisoja edeltävällä etelän leirillä paitsi fyysisesti, myös henkisesti.

– Kun ensimmäinen peli on nyt alta pois, uskon, että Sveitsi-peliin on helpompi lähteä. Luulen kyllä, että vastus ja painetilanne vähän kovenevat kotiyleisön edessä, Kurronen kertoo Yle Urheilulle.

11 ensikertalaista voi olla etu

Avausottelussa Puolaa vastaan Suomen joukkueessa pelasi MM-tasolla peräti 11 ensikertalaista. Yle Urheilun asiantuntija Jonna Karonen muistuttaa, että konkareiden lopettamisesta huolimatta joukkueessa on tärkeitä avainpelaajia, kuten kapteenin nauhaa kantava puolustaja Mia Karjalainen sekä Kaupin siskokset Oona ja Veera.

Toisaalta ensikertalaisilla voi hänen mukaansa olla myös etu konkareihin nähden.

– Voisin nähdä sen myös vahvuutena. Tutuilla pelaajilla, jotka ovat pitkään olleet maajoukkueessa, voi mennä vähän yliyrittämisen puolelle ja tulla mailan puristamista, mutta nämä mimmit siihen tuskin sortuvat. Siellä on enemmän sitä nuoruuden intoa ja ennakkoluulotonta asennetta, jolla joukkue voi menestyä tosi hyvin, Karonen toteaa.

My Kippilä nro 80
My Kippilä (nro 80) on palannut maajoukkueeseen toivuttuaan polvivammasta.Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Kippilä luottaa tulokkaisiin

Yksi konkareista, joka ei purista mailaa, on polvivammasta MM-kisoihin toipunut My Kippilä. Hän on varma, että tulokkaiden päätä ei Sveitsi-kohtaaminen kylmää.

– Kyllä he kestävät. Vaikka he ovat nuoria, niin he ovat kokeneita pelaajia ja pelanneet isoja pelejä. Tämä on hyvä paikka heille näyttää, mistä heidät on tehty, Kippilä kertoo.

Polven suojelemisen vuoksi 1,5 erää Puola-kohtaamisessa pelannut Kippilä, 23, oli tyytyväinen joukkueen otteisiin ja uskoo, että voitto antaa turnaukseen hyvää vauhtia. Se on tarpeen, sillä tappio Sveitsille voisi tarkoittaa, että Suomi kohtaisi välierävaiheessa Ruotsin.

– Tästä on tosi hyvä jatkaa. Sveitsi on vielä vähän kovempi, ja vähän pitää vielä nostaa tasoa, mutta eiköhän se tuosta hoidu, Kippilä vakuutti.

Puolustuspeli joutuu testiin

Suurinumeroisesta Puola-voitosta huolimatta Suomi haparoi puolustuksessa kaksi ensimmäistä erää ja petrasi kolmannessa. Asiantuntija Karonen tietää, että Sveitsi hyökkää vielä aivan eri tasolla kuin Puola. Hän povaa Sveitsi-kohtaamiseen kovia kaksinkamppailuja sekä maalivahti- ja puolustuspelin mittaamista.

Samaan on varautunut myös päävalmentaja Kurronen.

– Vastus kovenee lauantaisesta valovuoden verran. Haaste on tosi kova. Jos pelaamme samalla tavalla kuin pelasimme lauantaina kolmannessa erässä, niin uskon, että olemme ihan valmiita pelaamaan ja taistelemaan voitosta. Luottavaisin mielin olen, päävalmentaja summasi.

Naisten salibandyn MM-alkulohkon ottelu Suomi–Sveitsi Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa sunnuntaina kello 14.20.

Lue myös:

Suomi murjoi tylysti Puolan MM-kisojen avausottelussa – Kaupin siskokset takoivat hurjat tehot, katso maalikimara

Katso tallenne: Suomi rökitti Puolan kumoon MM-kisojen avausottelussa

Suomen naisten salibandymaajoukkue lähtee MM-kisoihin altavastaajana, mutta aikoo silti vaihtaa ainaiset finaalipettymykset mestaruusjuhliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat