Suora

  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Arvi Savolaiselle kova päänahka – Euroopan mestari kaatui Ilmajoella

Arvi Savolainen voitti Felix Baldaufin puhtaasti 6–0.

paini
Arvi Savolainen
Arvi Savolainen AOP

Painin norjalainen Euroopan mestari Felix Baldauf lähti vahvasti koittamaan Suomen Arvi Savolaisen kestävyyttä kansainvälisessä Arvo Haavisto -turnauksessa lauantaina Ilmajoella. Vaillinaiseksi norjalaisen teot jäivät: Savolainen voitti 97-kiloisten finaalin puhtaasti 6–0.

Jo aiemmin lauantaina kolossaalinen Savolainen niisti ylivoimaiset pistevoitot sekä Espanjan Pedro J. Garciasta että Kreikan Laokratis Kessidiksestä.

– Se on aina hieno fiilis, kun yleisö kannustaa. Finaalin jälkeen olin ihan puhki. Muuten oli helpompaa. Espanjan mies oli sellainen vanha herra, jonka kanssa minulla ei ollut mitään hätää. Kreikkalainen pysyi myös näpeissäni, 97-kiloinen Savolainen sanoi.

Olympiakarsinnat ovat seuraavaksi Savolaisen tähtäimessä.

– Kokonaisuudesta jäi hyvä maku. Sain kolme hyvää harjoitusmatsia.

Savolainen on kerännyt huiman määrän arvokisamitaleja eri ikäluokista, mutta hän ei silti kulje takki auki ja kädet leveällä kuin appelsiinilaatikon kantaja. Savolainen on nöyrä vastustajalle ja nöyrä painille. Hän tietää, että tänään minä ja huomenna sinä.

Isänsä poika

Alle 72-kiloisten sarjassa kolmannen sukupolven kilpapainija Akseli Yli-Hannuksela otti upean turnausvoiton. Hän kukisti finaalissa pistein Romanian Vasili Dosoftein. Ottelu ratkesi Yli-Hannukselan tekemällä puolittaisella takavyöheitolla.

– Kyllä tämä minulle hyvä painipäivä oli, 20-vuotias varusmies kertoi.

Romaniasta olleen finaalivastustajansa lisäksi päävalmentaja Marko Yli-Hannukselan ripeäotteinen Akseli-poika kukisti turnauksessa myös ruotsalais- ja liettualaispainijan.

Ensi vuoden lähitähtäin Yli-Hannukselalla on alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa.

Lue myös:

Rami Hietaniemi itki koko matkan painimolskille ja antoi kaksi vuosikymmentä kestäneen uransa päätösottelussa kaikkensa: "Tämä on ollut mahtava matka"

Savolainen vai Kuosmanen? Näin ratkeaa Suomen himoittu edustuspaikka olympiakarsintaturnaukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat