Suora

  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Anthony Joshua valtasi raskaansarjan mestaruuden takaisin – yksimielinen tuomaripäätös Andy Ruizia vastaan

Anthony Joshua menetti mestaruusvyöt kesäkuussa Andy Ruizille, mutta valtasi ne nyt takaisin.

urheilu
Andy Ruiz ja Anthony Joshua
Anthony Joshua (oik.) on jälleen maailmanmestari.Getty Images

Britti Anthony Joshua valtasi takaisin nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruuden. Joshua kukisti yksimielisellä tuomaripäätöksellä meksikolais-yhdysvaltalaisen Andy Ruiz jr:n. Odotettu uusintakohtaaminen järjestettiin Diriyahissa Saudi-Arabiassa ulkoilmastadionilla.

Ruiz järkytti nyrkkeilymaailmaa kesäkuussa tyrmäämällä voittamattoman Joshuan ja nappaamalla WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt itselleen. Ruizin voittoa Joshuasta pidettiin suurimpana nyrkkeilyihmeenä sitten vuoden 1990, jolloin Mike Tyson hävisi ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan. Nyt Joshua valtasi siis tittelit takaisin itselleen.

Molemmat ottelijat ovat 30-vuotiaita. 198-senttinen Joshua on kymmenen senttiä vastustajaansa pitempi ja huomattavasti urheilullisemman oloinen.

Ottelu alkoi varovaisesti, mutta ensimmäisen erän lopussa Joshua sai hyvän osuman, joka avasi Ruizin silmäkulman. Seuraavissakin erissä Joshua sai paremmin osumia perille, vaikka Ruizillakin on omat hetkensä.

Kahdeksas erä oli hyvä Ruizille. Otteluun tuli lisää vauhtia ja Ruiz oli erässä vahvempi. Sen jälkeen Joshua kuitenkin puolusti niin hyvin, että hänen johtonsa säilyi. Joshuan parempi urheilullisuus ja liikkuminen olivat ratkaisevassa asemassa.

Lue myös:

Nyrkkeilykansa odottaa vesi kielellä raskaansarjan mestaruusottelua – Pekka Mäki ei usko, että Joshualle sattuu toinen lipsahdus: "Hän on nyt varuillaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat