Venäjälle kaksoisvoitto miesten viestissä – Suomen kohtaloksi koitui jälleen kolmas osuus

Suomen miesten viestijoukkue, jossa hiihtivät Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Markus Vuorela, jäi Lillehammerissa seitsemänneksi.

Sergei Ustjugov johdatti Venäjän kakkosjoukkueen kauden ensimmäisen maailmancup-viestin voittoon. Arkistokuva. Kuva: AOP

Suomen miesten viestijoukkue sijoittui seitsemänneksi Lillehammerissa Norjassa käydyssä maailmancupin viestissä. Eroa kisan voittaneeseen Venäjään kertyi minuutti ja 3,2 sekuntia 4x7,5 kilometrin matkalla.

Venäjä otti viestissä kaksoisvoiton. Kakkosjoukkueen ankkuri Sergei Ustjugov oli lopussa reilun sekunnin ykkösjoukkueen Andrei Melnichenkoa vahvempi.

Avausosuudella Suomen viestiä vei Perttu Hyvärinen, joka ei päästänyt kärkeä karkaamaan. Hyvärinen lähetti seurakaverinsa Iivo Niskasen toiselle osuudelle 15,5 sekuntia kärjen takana.

Niskanen otti kärkiporukan kiinni heti ensimmäisen kilometrin aikana ja hiihti vakuuttavasti kärjen tuntumassa koko matkan. Olympiavoittaja päästi Lari Lehtosen kolmososuudelle kärjessä, mutta Venäjän ja Norjan ykkös- ja kakkosjoukkueet vaanivat vain sekuntien päässä.

Lehtonen pysyi pitkään kärjen vauhdissa, mutta pari viimeistä kilometriä olivat suomalaiselle vaikeita. Ero kasvoi ja Lehtonen tuli vaihtoon 40,9 sekuntia kisaa johtanutta Norjan ykkösjoukkuetta perässä.

Suomen joukkueen ankkuri Markus Vuorela aloitti kilpailunsa pirteästi ja otti kuuden miehen kärkiporukan kiinni ensimmäisen kolmen kilometrin aikana. Alkumatkasta voimiaan säästelleiden kärkimiesten kirikyky oli kuitenkin huipputasoa, eikä Vuorela pystynyt vastaamaan vauhdin koventumiseen maalin häämöttäessä.

Venäjän lisäksi myös Norjan edustus oli hämmentävän tasokasta, sillä Venäjän kaksoisvoiton takana Norja otti sijat kolme ja neljä. Ruotsi oli viides ja Saksa kuudes ennen Suomea.

Lue myös: