Iivo Niskanen kritisoi kovimpia kilpakumppaneitaan – suomalaistähti joutuu antamaan tasoitusta maailmancupin voittotaistossa: "Ei missään nimessä suotavaa”

Iivo Niskanen oli mukana sunnuntaina maailmancupin viesteissä toisin kuin moni norjalainen tai venäläinen kilpakumppani.

hiihto
Iivo Niskanen
Tomi Hänninen

Maastohiihdon maailmancupissa nähtiin sunnuntaina mielenkiintoinen tilanne, kun esimerkiksi Norjan supertähti Johannes Hösflot Kläbo ja Venäjän Aleksandr Bolshunov jättivät väliin viestikilpailut. Suomen suuri hiihtotähti Iivo Niskanen oli kuitenkin mukana ja nosti joukkueensa toisella osuudella kärkeen.

Niskanen antoi kritiikkiä viestin sivuuttaneille useammalle kilpakumppaneille.

– Toivoisi, että kaikki olisi mukana, jos ollaan mukana. Ei missään nimessä suotavaa tai toivottavaa, kun parhaat nimet puuttuvat maailmancupissa. Viestipäivä ei ollut enää niin merkityksellinen, Niskanen.

Niskanen myönsi kisan jälkeen, että hän antoi viestin kisaamisella tasoitusta muille kilpakumppaneille henkilökohtaisissa cupeissa. Niskanen on kertonut tavoittelevansa etenkin normaalimatkojen cupin voittoa, mutta myös menestystä kokonaiscupissa.

– Ilman muuta on iso etu, jos jättää tänään kisan hiihtämättä ja matkustaa korkealle. Palautuminen ei ole niin helppoa minulle, kun pitää huoltavan päivän ja sitten lähtee matkustamaan korkealle.

Niskanen totesi, että oli hetken aikaa miettinyt myös viestin sivuuttamista nähtyään kilpakumppaneiden ratkaisun.

– Hiihdetään joukkueelle ja mennään näin. Ei oteta tästä stressiä. Jospa tämä oli hyvä valmistava ensi viikonloppuun Davosiin, Niskanen totesi.

Sunnuntain viesti meni Niskaselta tutussa seurassa, kun hän kamppaili lauantain tapaan Norjan Hans Christer Holundia vastaan. Tällä kertaa Niskanen oli nopeammin maalissa kuin Holund lumisateessa.

– Alkuun joutui vähän hiihtämään ja käyttämään kaasua. Piti ottaa sen jälkeen hetki helppoa. Ajattelin, että Holund lähtee jossain vaiheessa hiihtämään. Eilen näytti olevan niin hyvässä kunnossa, Niskanen kertoi.

– Juteltiinkin vaihdossa, että meillä molemmilla oli sama taktiikka. Molemmat yrittävät lähteä isoon nousuun ohi. Hän lähti ensin ja minä perässä. Toinen latu olikin kokonaan ummessa. Ei ollutkaan niin helppoa.

Suomen miehet olivat lopulta viestissä seitsemänsiä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Iivo Niskanen kritisoi kovimpia kilpakumppaneitaan – suomalaistähti joutuu antamaan tasoitusta maailmancupin voittotaistossa: "Ei missään nimessä suotavaa”

Venäjälle kaksoisvoitto miesten viestissä – Suomen kohtaloksi koitui jälleen kolmas osuus

Katso hauska tilanne! Järkyttynyt Therese Johaug luuli, että Krista Pärmäkosken jalka murtui – sitten nauratti oikein kunnolla

Norjan nuori hiihtolupaus tulistui tappiosta Suomelle – katso dramaattinen kaatuminen juuri ennen loppusuoraa: "En ymmärtänyt, mitä tapahtui"

Kerttu Niskasen upea veto johtoon lämmitti Sami Jauhojärveä – Anne Kyllönen selvitti Suomen sulamista kärkipaikalta: "Kroppa toimii aika erikoisella tavalla"

Katso hauska tilanne! Järkyttynyt Therese Johaug luuli, että Krista Pärmäkosken jalka murtui – sitten nauratti oikein kunnolla

“Tämä oli huono kilpailu” – Iivo Niskanen tarjosi yksinkertaisen syyn hyytymiselleen, norjalaismestari pääsi myös yllättämään

Suomalaiskatsojat ovat jo kyllästyneitä Therese Johaugin ylivoimaan, kilpakumppani luovutti myös kesken kaiken – asiantuntija Jauhojärvi tyrmää kuitenkin kuuman kysymyksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat