Suora

  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjan Jarl Magnus Riiber jälleen pysäyttämätön yhdistetyssä – Ilkka Herola nousi 17 sijaa hiihto-osuudella

Norjan Jarl Magnus Riiber oli paras yhdistetyn maailmancupissa Lillehammerissa sunnuntaina. Ilkka Herola ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

Ilkka Herola
Ilkka Herola
Ilkka Herolan hiihto-osuus oli jälleen rautainen.Tomi Hänninen

Norjan Jarl Magnus Riiberille, 22, ei näytä tällä hetkellä löytyvän vastustajaa yhdistetyssä. Riiber jatkoi sunnuntaina Lillehammerissa voittoputkeaan: hän on voittanut maailmancup-kauden kaikki viisi henkilökohtaista kisaa. Riiberin tuuletellessa maalissa sijoille kaksi ja kolme hiihtivät Norjan Jörgen Gråbak ja Saksan Vinzenz Geiger.

Ilkka Herola lähti hiihto-osuudelle sijalta 26 – yli kaksi minuuttia kärjestä – ja nousi lopulta hurjalla vedolla sijalle yhdeksän. Herola oli hiihtoajoissa koko porukan nopein raskaassa kelissä.

– Eihän se mukavaa ikinä ole varsinkaan tälläisessä kelissä, mutta sen verran kulkee, että tulosta syntyy. Oli aikalailla eväät syötynä jo viimeiselle osuudelle lähdettäessä, Herola kommentoi Yle Urheilulle.

Herolan mukaan hiihtokunto on kohdillaan ja panostus hyppäämiseen korostuu nyt kauden edetessä.

– Fyysinen puoli näyttäisi olevan hyvässä kunnossa. Varmaan lähdemme nyt pureutumaan hyppäämiseen. Yllättävän vaikeaa se on ollut kisassa, koska tulee niitä samoja vanhoja virheitä. Ihan kohtuullinen viikonloppu, nyt menee palautuessa hetki, Herola summasi.

Herolan takana suomalaisista toiseksi parhaaksi sijoittui Wille Karhumaa sijalle27:s. Hän oli hiihtoajoissa kuudenneksi paras.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Katso, kuinka yhdistetyn norjalaishallitsijalle oli käydä köpelösti! Myös Ilkka Herolalla vaikeaa: “Ollaan aika pihalla”

Janne Ahonen ihmetteli vieressä, kun värikkäistä lausunnoista tunnettu mäkivalmentaja loisti myös hiihtoladulla: "Näyttää hurjalta"

“Monta kertaa kuulostaa tylsältä” – asiantuntija kertoo, miksi Ilkka Herola nousi nopeasti takaisin yhdistetyn kärkitaistoon

Ilkka Herolalta loistava nousu palkintokoroketaistoon Lillehammerissa – katso jännittävät loppuratkaisut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat