Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.

Kaisa Mäkäräisen poissaolo nosti Mari Ederin Suomen suurimmaksi toivoksi – "Miljoona syytä, miksi kisa ei ollut hallussa"

Ruokamyrkytyksestä alkuviikosta kärsinyt Mari Eder uskoo, että pystyy palaamaan normaaliin harjoitusrytmiin alkuviikosta.

ampumahiihto
Mari Eder
Mari Ederin paluusta maailmancupiin tuli kaksijakoinen.Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Mari Eder nousi Suomen naisten ampumahiihtomaajoukkueen suurimmaksi toivoksi sunnuntaina Östersundissa, kun nuhainen Kaisa Mäkäräinen jätti viestin väliin varotoimenpiteenä.

Eder aloitti vahvasti ykkösosuudella ampumalla nollat ilman varapatruunoita. Toisella ampumapaikalla pystystä kolme varapatruunaa eivät kuitenkaan auttaneet. Eder joutui sakkokierrokselle ja antoi viestivuoron ensikertalaiselle Heidi Kuuttiselle 14. sijalla.

Suomi oli lopulta maaliin päässeistä viimeinen, 17:s. Joukkueelle tuli yhteensä kolme sakkokierrosta ja he käyttivät 11 varapatruunaa. Norja juhli kisan voittoa 8,5 sekunnin erolla Sveitsiin.

Östersundissa pitkän tauon jälkeen maailmancupiin palannut Eder kertoi, että hänen suorituksessaan vaikutti alkuviikon rikkonaisuus. Hienon viime viikonlopun pikakisan jälkeen Eder kärsi ruokamyrkytyksestä. Normaalimatka meni mönkään jo torstaina, eikä Eder ollut vielä palautunut täysin sunnuntaiksi.

– Ajattelin rikkonaisuuden takia antaa siimaa toisella kierroksella. Saisin helpon tulon pystyammuntaan. Mutta oli todella vaikean tuntuista, Eder sanoi päivän viestistä.

– Oli ehkä liikaa takaraivossa passiivisuus. On miljoona syytä, miksi kisa ei ollut hallussa alusti asti. Jostain syystä oli todella vaikeaa.

Ederin saldo oli siis viikonlopulta pikakisan 23. sija, normaalimatkan 54. sija ja kaksijakoinen viestiveto. Hänen mukaansa kokonaisuudessaan parempaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta epäonnikin tuli vastaan ruokamyrkytyksen muodossa.

– Ammunnan kanssa eletään sellaista vaihetta, että sain alkuviikkoon hyviä suorituksia. Yritän tarttua niihin, enkä epäonnistumisiin. Ihan sitä haluttua varmuutta en ole saanut, mutta pitää mennä huonoista hetkistä eteenpäin,

Kauaa Eder ei ehdi levätä ennen seuraavia koitoksia. Eder uskoo, että hän pääsee ensi viikolla takaisin normaaliin harjoitusrytmiin.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisten osalta perjantaina pikakisalla. Hochfilzen on itävaltaismiehensä Benjamin Ederin kautta Mari Ederille melkein kuin toinen kotikisa.

Mutta Hochfilzenissä on edessä kuitenkin täysin erilainen ammuntatilanne kuin Östersundissa.

– Hochfilzenissä tullaan loivasta työpätkästä ammuntaan. Minun ammuntani joutuu astetta kovempaan haasteeseen. Pitää uskaltaa hyökätä aggressiivisemmin. Passiivisuus ei näytä ruokkivan minua. Täytyy uskaltaa heittäytyä, Eder painottaa.

Lue lisää:

Maastohiihtoa ravistellutta kieltoa jännitetään ampumahiihdossa – suojanaamari kasvoillaan työskentelevä suomalaiskonkari: "Kannattaisi vielä miettiä"

Nuhainen Kaisa Mäkäräinen joutuu jäämään pois maailmancup-viestistä

Suomen miesampumahiihtäjät haluavat irtaantua naisten maajoukkueesta – toive herättää kuitenkin ainakin kaksi kysymystä

Mäkäräisen erilaiset ongelmat pitävät hereillä, sanoo Suomen päävalmentaja: "Kaisa tarvitsee kovia kisoja"

Mari Eder katkaisi Kaisa Mäkäräisen 12 vuoden dominoinnin – huippukunto kuitenkin viemäriin yhdessä yössä

Kahden vaikean kauden jälkeen Mari Eder on palaamassa huipulle, vaikka vielä kesällä elimistö temppuili: "Oli yllätys, että meni niin kauan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat