Jenna Laukkasen mitalit ja nuorten esiintulo lämmittivät EM-uinneissa – vasta yksi suomalainen on kuitenkin rikkonut olympiarajan

Olympiavalmentaja Jari Varjonen antaa lyhyen radan EM-uinneista Suomen joukkueelle arvosanaksi 8 tai 8+.

uinti
Matti Mattsson
Matti Mattsson on toistaiseksi ainoa suomalaisuimari, joka on rikkonut Tokion olympiarajan.Vesa Pöppönen / AOP

Lyhyen radan EM-uinnit päättyivät sunnuntaina Glasgow'ssa. Suomen saaliiksi tuli kaksi Jenna Laukkasen saavuttamaa pronssimitalia sekä neljä henkilökohtaista ja kolme viestien finaalipaikkaa.

Olympiavalmentaja Jari Varjonen antaa Suomen joukkueelle arvosanaksi 8 tai 8+.

– Aina kun saamme mitaleja voimme olla tyytyväisiä. Varsinkin ensimmäisenä päivänä näkyi se, että syksyllä ei ollut kovin paljon kilpailuja lyhyellä radalla. Se vaikutti uimarien vireeseen. Sitä mukaa kun päästiin vauhtiin, niin tulokset alkoivat parantua.

– Nuoria nousi hyvin mukaan, esimerkiksi Lotta Upanne, Olli Kokko ja Tapio Junninen. Kokeneet urheilijat suorittivat omalla tasollaan, Varjonen tiivisti.

Ensi vuosi on olympiavuosi. Se näkyy myös uinnissa. Lyhyellä radalla ei voi olympiarajoja tehdä ja raja on toistaiseksi rikottuna vain Matti Mattssonilla. Varjonen kertasi askelmerkkejä kohti olympialaisia.

– Ensi viikolla on SM-kisat. Sen jälkeen monilla on varmasti pieni loma ja sitten alkaa kova valmistautuminen olympiakauteen. Alkuvuodesta on leirityksiä. Maalis-huhtikuussa on ensimmäisiä paikkoja tehdä olympiarajoja ja toukokuussa on pitkän radan EM-kisat Budapestissä, joka on meille iso tapahtuma ja näyttöpaikka.

Budapestin jälkeen olympiajoukkue alkaa olla valmis. Olympialaisiin lähtevillä uimareilla on valmistava leiri Fukuokassa.

Lue myös:

Veera Kivirinta varasti show'n EM-uintien päätöshaastattelussa – katso hulvaton kuitti selostajalle

Jenna Laukkanen herkistyi toisen EM-pronssin jälkeen – vaikean kauden lopuksi tuli palkinto työstä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat