Suora

 • Miesten pujottelun 1. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 1. lasku, Wengen
 • Urheilustudio
 • Naisten 10 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Urheilustudio 19.1.
 • Naisten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Miesten 15 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Urheilustudio 19.1.
 • Seiser Alm, Italia
 • Miesten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Urheiluruutu
 • NHL-varauksesta mitättömäksi - Jonathan Iilahti pelasti uransa rikkomalla jääkiekon tabun
 • Urheiluruutu

Vilustuneen Kaisa Mäkäräisen terveystilanteesta uutta tietoa Suomen päävalmentajalta: “Kaisa olisi ollut innokas kisaamaan”

Suomen päävalmentajan mukaan Kaisa Mäkäräisen kisaaminen viikonloppuna Hochfilzenissä ei ole tässä vaiheessa uhattuna.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen Östersund LEHTIKUVA
Kaisa Mäkäräinen kisaa näillä näkymin taas viikonloppuna Hochfilzenissä.Lehtikuva/ Antti Aimo-Koivisto

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen jätti nuhaoireiden takia väliin sunnuntaina naisten viestin Östersundissa maailmancupissa, mutta päävalmentaja Jonne Kähkösen mukaan kyse ei ole mistään dramaattisesta.

– Pieni vilustuminen on kyseessä. Tässä vaiheessa kautta on parempi ottaa varman päälle. Urheilijan terveys tulee ennen kaikkea, Kähkönen sanoo Yle Urheilulle.

– Kaisa olisi ollut kyllä innokas kisaamaan ja olemaan joukkueen mukana. Mutta tehtiin järkipäätös yhdessä.

Ensi viikonlopun kisat Hochfilzenissä eivät ole siis millään tavalla uhattuna?

– Ei tässä vaiheessa. On turha tietysti spekuloida liian aikaisin.

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka uskoo, että jos Mäkäräiselle ei nouse kuume, vaikutus olla jopa vain positiivinen.

– Periaatteessa tauko voi vain herkistää, Perunka sanoo.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu naisten osalta perjantaina Hochfilzenissä.

Ennen vilustumistaan Mäkäräinen oli ollut pikakisassa 53:s ja normaalimatkalla 13:s. Hiihtovauhti oli ollut erinomaista, mutta ammunnassa oli parannettavaa.

– Jos ammunta tulee kuntoon ja Kaisa pystyy luottamaan itseensä sekä pystyy tekemään normaalia hyviä suorituksia, Kaisa pystyy vastaamaan kovaan taisteluun, Perunka toteaa.

Norjalaiset ovat olleet aina kovia vastuksia, mutta Östersundin perusteella myös ranskalaiset ovat ilmoittautuneet taisteluun parhaista sijoista. Perunka sanoo, että tällä hetkellä naisissa on kova kilpailu. Nykyään on laduilla paljon Mäkäräisen tasoisia hiihtäjiä.

– Ranskalaiset ovat saaneet miesten joukkueen ampumavalmentajan, niin he ovat pystyneet parantamaan ammuntoja. He ovat nousseet takaisin naisten kärkikamppailuihin, Perunka kertoo kauden avauksen onnistujasta.

Päävalmentaja ei ole huolissaan

Viikonloppuna Östersundissa kisattiin viestit. Suomi jäi kauas kärjestä. Miehissä oli Suomi 18:s jäätyään yli viisi minuuttia Norjalle. Naisissa Suomi oli 17:s ja jäi myös kisan voittaneesta Norjasta yli kahdeksan minuuttia.

Kähkönen oli naisten kisassa erittäin tyytyväinen maailmancup-debyyttinsä tehneeseen Heidi Kuuttiseen. Debytantti myönsi kisan jälkeen, että häntä jännitti todella paljon.

– Täytyy sanoa, että Heidiltä oli loistava suoritus. Hän tuli Kaisan tilalle nopealla varoitusajalla. Mutta meidän tekeminen ei ollut vielä valmista. Jokaisella osuudella kyllä tarjottiin mahdollisuuksia, Kähkönen totesi.

Miehissä parasta vauhtia on pitänyt Tero Seppälä, joka oli pikakisassa 38:s ja normaalimatkalla 26:s.

– Tero Seppälällä on ollut hyvä kauden alku. Vielä ei ole nähty yhtään kiitettävää suoritusta, mutta hän oli silti pisteillä kummassakin. Tero tarvitsee varmuutta vielä ammuntatekemiseen, Perunka kehaisi.

Tero Seppälä
Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Kähkösen mukaan Suomen joukkueen harjoittelussa ei tulla tekemään suuria muutoksia avauskisojen jälkeen. Hän on luottavainen, että joukkueen suoritukset paranevat lyhyessäkin ajassa. Tärkeintä on päävalmentajan mukaan se, että hiihtäminen on ollut hyvää.

Suomi ei ole kuitenkaan ollut ainoa, jonka tulokset ovat olleet vaihtelevia. Myös muilla mailla oli ongelmia Östersundissa.

– Oikeastaan yllättävän isoja vaihteluja on ollut kovilla nimillä. Se antaa mahdollisuuden meidän nuorillekin kiilata väliin ja päästä pisteille, Kähkönen toteaa.

Östersundissa naisten joukkue koki suuria mullistuksia kesken kisojen. Venla Lehtonen korvattiin Jenny Fellmannilla. Kähkösen mukaan Lehtonen jatkaa lepäämistä ja harjoittelua kotonaan. Fellman, Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen ja Suvi Minkkinen lähtevät Hochfilzeniin.

Asiantuntija Perunka uskoo, että etenkin Mäkäräiselle siirtyminen Hochfilzeniin voi tehdä hyvää.

– Siellä on lunta ja aurinkoista. Se tekee hyvää Kaisalle, että ei tarvitse keinovaloissa illalla kisata. Ne kisat eivät sovi hänen silmilleen parhaalla tavalla, Perunka toteaa.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräisen poissaolo nosti Mari Ederin Suomen suurimmaksi toivoksi – "Miljoona syytä, miksi kisa ei ollut hallussa"

Maastohiihtoa ravistellutta kieltoa jännitetään ampumahiihdossa – suojanaamari kasvoillaan työskentelevä suomalaiskonkari: "Kannattaisi vielä miettiä"

Mäkäräisen erilaiset ongelmat pitävät hereillä, sanoo Suomen päävalmentaja: "Kaisa tarvitsee kovia kisoja"

Mari Eder katkaisi Kaisa Mäkäräisen 12 vuoden dominoinnin – huippukunto kuitenkin viemäriin yhdessä yössä

Kaisa Mäkäräinen loisti vaikeissa olosuhteissa hiihtoladulla! Voittotaiston ratkaissut virhe harmitti – ilman siirtoja tulos olisi voinut olla upea

Vahvasti aloittanut Kaisa Mäkäräinen ampui neljä ohilaukausta – kärkisijat jäivät haaveeksi, katso kohokohdat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat