Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu

Kalle Palander äimistyi suomalaisten miesalppihiihtäjien tilanteesta: ”Tämä on aika surullista”

Alppihiihdon sunnuntain Beaver Creekin miesten suurpujottelussa ei nähty suomalaisia ollenkaan.

alppihiihto
Kalle Palander, Levillä 2019
Entinen alppihiihtotähti Kalle Palander toimiin nykyään Yle Urheilun asiantuntijana. Tomi Hänninen

Miesten alppihiihdon sunnuntain suurpujottelu laskettiin USA:n Beaver Creekissa ilman suomalaisia. Edellisen kerran suomalaisia ei nähty maailmancupin miesten suurpujottelussa vuonna 2010. Yle Urheilun alppihiihtoasiantuntija Kalle Palander oli äimistynyt tilanteesta.

– Vuonna 2010 kävi edellisen kerran näin. Tämä on aika surullista, sillä suurpujottelu on lajien äiti – kaikki alkaa suurpujottelusta, Palander totesi Ylen Talviurheilustudiossa.

– Olisihan meillä ollut laittaa sinne Samu Torsti, Marlon Sjöberg ja Arttu Niemelä, mutta pitää tietenkin ymmärtää realiteetit. Kaikki olisivat olleet äijiä paikallaan, ei siinä mitään, Palander jatkoi.

Suomalaisten edellinen kilpailu Itävallan Söldenissä floppasi Palanderin mukaan niin pahasti, että valmennusjohto näki parhaaksi jättää Beaver Creekin väliin. Torsti laski Söldenin suurpujottelussa 57. sijalle ja Sjöberg sijalle 62.

– Ohjelma vaan meni niin, että oli parempi laskea Norjassa FIS-kisassa, Palander tiesi.

Osallistuminen Norjan FIS-kisaan oli ehkä viisas siirto, sillä Sjöberg oli Trysilin ensimmäisen suurpujottelukilpailun kolmas, Niemelä kuudes ja Turo Torvinen kolmastoista. Toisessa kilpailussa Torsti oli kolmas, Elian Lehto kymmenes ja Torvinen yhdestoista.

Edellisenä viikonloppuna 2.-3.12. samassa paikassa lasketuissa Euroopan cupin kisoissa Sjöberg oli ensimmäisen kilpailun parhaana suomalaisena sijalla 27. Torsti oli sunnuntain kisassa 23.

Beaver Creekin sunnuntain suurpujottelun voitti Yhdysvaltojen Tommy Ford ennen norjalaisia Henrik Kristoffersenia (+0,80) ja Leif Kristian Nestvold-Haugenia (+1,23).

Korjaus klo 12.13: Edellisen kerran suomalaiset eivät laskeneet maailmancupin suurpujottelussa vuonna 2010, ei vuonna 1995.

Korjattu Euroopan cup FIS-kisaksi kello 14.04 ja lisätty Euroopan cupin tulokset kello 17.40.

Lue myös:

Amerikkalaistähti Shiffrin pujotteli ylivoimaiseen voittoon kotikisassaan

Rukalla norjalaisjuhlaa, Mikaela Shiffrinin pujotteluvoitto päätti valtavan urheiluviikonlopun – lue raportit ja katso tulokset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat