Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää

Huuhkajien ensimmäinen harjoitusmaaottelu EM-kisojen alla varmistui – Suomi matkustaa Ruotsin vieraaksi Tukholmaan

Ruotsi isännöi Suomea Tukholman Friends Arenalla 4. kesäkuuta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Huuhkajat Liechtenstein-ottelussa 2019.
EM-kisoihin edennyt miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa Ruotsin Tukholmassa.Matti Raivio / AOP

Miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen harjoitusmaaottelu ennen ensi kesän EM-turnausta on saatu sovittua. Huuhkajat pelaa vieraskentällä Tukholman Friends Arenalla Ruotsia vastaan 4. kesäkuuta.

Viimeksi Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet tammikuussa harjoitusleirillä Qatarissa. Suomi voitti 1–0.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi viime viikolla Yle Urheilulle, että hänen tietojensa mukaan Suomi pelaa kolmesta neljään maaottelua ennen EM-kisoja. Kotikentällä Suomi nähdään Ruotsi-pelin jälkeen todennäköisesti vielä Tampereella, sillä olympiastadionin remontti valmistuu vasta kisojen jälkeen.

– Vähän ennen turnaukseen lähtöä on suunnitteilla kaksi maaottelua, joista ensimmäinen todennäköisesti vieraissa. Ja toinen sitten Huuhkajien jäähyväisottelu Tampereella. Niissä valmisteluissa olemme jo hyvin pitkällä, Lahti sanoi.

Lahti myös kertoi, että tammikuulle suunniteltu harjoitusleiri Qatarissa on peruttu. Maaliskuun maajoukkueikkunassa Suomi pelaa ainakin yhden pelin.

– Maaliskuun loppuun on suunnitteilla vähintään yksi maaottelu, ja haluamme pelata sen mahdollisimman kovaa vastustajaa vastaan. Tiedämme, että Belgia on meidän lohkossamme, ja lähelle sen tasoisen vastuksen haluamme.

Puolan jalkapalloliitto kertoo kotisivuillaan, että yksi joukkueen EM-kisoihin valmistavista peleistä on Suomea vastaan 27. maaliskuuta. Palloliitto ei ole vielä vahvistanut kyseistä ottelua. Puolan jalkapalloliiton uutisesta kertoi Suomessa Ilta-Sanomat.

Suomen ensimmäinen EM-lohko-ottelu pelataan 13. kesäkuuta Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. 17. kesäkuuta Suomi kohtaa Pietarissa Venäjän ja 22. kesäkuuta samassa paikassa Belgian.

Yle välittää kaikki kisojen 51 ottelua kanavillaan.

Päivitetty kello 18.30: Tiedot Suomen ja Puolan kamppailusta päivitetty.

Lue myös:

Palloliiton Ari Lahti: Liechtenstein-ottelun kenttävaltaus on edennyt Uefan kurinpitomenettelyyn, Huuhkajien EM-turnausta edeltävä maaottelusuunnitelma julki

Kultaa, hopeaa ja glitteriä – katso kuvat Anttilasta, Sparvista ja muista urheilusankareista hikisinä kentillä ja fiineinä Linnassa

Huuhkajat-valmentaja Markku Kanerva kertoi Linnan juhlissa joukkueen ensi kesän EM-tavoitteesta: "Alamme unelmoida lisää"

Näin hankit lipun Huuhkajien EM-lohko-otteluihin

Henrik Dettmannin kolumni: Menestymiseen ei Suomessa tarvita sinisiä silmiä, vaaleaa tukkaa ja kirkonkirjoista haettuja sukutauluja

Belgian päävalmentaja tunsi Teemu Pukin ja vertasi Suomea Panamaan, Tanskan Hareide ylisti suomalaista sisua ja Leijonia – näin B-lohkon valmentajat kommentoivat Huuhkajia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat