Hyppää sisältöön

Arsenalin ruotsalaisvalmentaja uskoo, että balsamia haavoille saaneen joukkueen henkinen lukko aukesi viimein: "Tämä on ollut heille vaikeaa"

Arsenal sai pitkästä aikaa täyden pistepotin Valioliigassa maanantaina.

Freddie Ljungberg ja Mesut Özil onnittelivat toisiaan voiton jälkeen. Kuva: Julian Finney/Getty Images

Arsenalin voitottomien otteluiden putki Valioliigassa päättyi maanantaina illalla, kun joukkue saalisti täyden pistepotin West Hamin kustannuksella. Kolme maalia kymmenen minuutin aikana niitannut Arsenal sai balsamia haavoihinsa kunnolla, kun yli kahteen kuukauteen kolmea pistettä ei ollut Valioliigassa irronnut. Vastavaa tilannetta piti joukkueen kohdalla hakea vuodesta 1977.

3–1-voitto vieraskentällä saikin joukkueen väliaikaisen päävalmentajan Freddie Ljungbergin huokaisemaan helpotuksesta.

– Tätä joukkuetta minä rakastan, mutta meillä on edelleen paljon töitä tehtävänä. Pelaajilla on ollut valtavat paineet harteillaan, mutta henkinen kantti kesti ja se toi voiton, entinen Arsenalin ruotsalaispelaaja kertoi BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Teemu Pukki löi heti kapuloita rattaisiin

Ljungberg aloitti Arsenalin väliaikaisena päävalmentajana, kun Unai Emery sai monoa 29. marraskuuta.

Ljunbergin urakka Arsenalissa ei alkanut toivotulla tavalla, kun joukkue pelasi Teemu Pukin Norwichia vastaan 2–2-tasapelin joulukuun ensimmäisenä päivänä. Pukki teki silloin ottelun avausmaalin.

Yhdeksäntenä Valioliigan sarjataulukossa keikkuva Arsenal kohtaa tulevana sunnuntaina Manchester Cityn kotonaan.

– Toivon, että tämä voitto kääntää suunnan. Pelaajat näyttivät jo onnellisilta pukukopissa. Tämä on ollut heille vaikeaa. Haluan nyt vain nauttia tästä voitosta, ja huomenna alkaa taas työpäivä.

Nicolas Pepe tuuletti villisti voittomaaliaan. Kuva: Julian Finney/Getty Images

Arsenal lähti West Hamia vastaan toiselle puoliajalla maalin takaa-ajoasemasta. Tauolla Ljunbergin sanat menivät perille.

– Freddie sanoi, että pitää lisätä tempoa, kertoi Arsenal-hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Otamme tuon toisen puoliajan esimerkiksi, miten pelata loppukaudella, hän jatkoi.

West Hamille syksy on ollut myös tahmea: joukkue on voittanut edellisestä kymmenestä ottelusta vain yhden Valioliigassa.

– Mielestäni hallitsimme 60 minuuttia ja sen kymmenminuuttisen jälkeen hävisimme pelin, West Hamin päävalmentaja Manuel Pellegrini kertoi.

Lue myös: