Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Nilkkamurtumasta toipuva Rene Rinnekangas palaa kisoihin tammikuussa

Suomen lumilautailumaajoukkueen päävalmentajan mukaan Rinnekangas voi kisata Laaxin maailmancupissa Sveitsissä tammikuun puolivälissä.

lumilautailu
Rene Rinnekangas
Rene Rinnekangas menestyi tammikuussa X-Gamesissa. Getty Images

Vajaa vuosi sitten X-Gamesissa säväyttänyt Rene Rinnekangas saattaa päästä tositoimiin lumilautailun maailmancupissa tammikuussa. Rinnekangas loukkaantui lokakuussa murrettuaan nilkkansa maajoukkueleirillä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo, että Rinnekangasta voidaan odottaa rinteeseen tammikuun puolivälissä Laaxin maailmancupissa Sveitsissä.

– Nilkka on kuntoutunut aikataulun mukaisesti, mutta se oli jo tiedossa, että tänne Pekingiin hän ei ehdi, Kiinan pääkaupungista tavoitettu Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

– Tammikuun lopussa on tulossa X-Games tulossa. Toivotaan, että asiat kulkevat niin, että suunnitelmat toteutuvat, Koskinen sanoo.

Tämän vuoden alussa uransa ensimmäistä kertaa X-Gamesiin osallistunut Rinnekangas nappasi heti hopeaa. Yhdysvalloissa joka vuosi järjestettävää kutsukilpailua pidetään olympialaisten ja MM-kisojen tasoisena kilpailuna.

Kuusi viikkoa akuuttilepoa

Tällä kertaa valmistautuminen arvostettuun kilpailuun sujuu vääjäämättä eri tavalla.

– Totta kai se vaikuttaa, kun kuutisen viikkoa piti ottaa akuuttia lepoa ja olla laudalta pois. Renellä meni syksyn treenikausi (ennen loukkaantumista) todella hyvin ja kaikki vanhat temput olivat tulleet takaisin, Koskinen kertoo.

Päävalmentaja vakuutti kuitenkin, ettei syytä huoleen ole.

– Uskon, että ne tulevat myös nopeasti kisoihin. Hänen kuntoutumisensa on vaikuttanut kuitenkin siltä, että nälkä on kova takaisin mäkeen. Hän on tehnyt kovasti hommia, jotta olisi iskussa, kun pääsee laskuhommiin.

Akuuttilepo on nyt ohi ja Rinnekangas on jo nähty rinteessä.

– Rene on käynyt kokeilemassa pienempiä juttuja. Vielä hän ei ole lähtenyt isompiin juttuihin, mutta on päässyt lumille takaisin kokeilemaan, Koskinen kertoo.

Tavoitteet korkealla

Suomen lumilautailumaajoukkue valmistautuu parhaillaan jo Pekingissä torstaina alkavaan maailmancupiin. Koskinen paljasti par'aikaa seuraavansa harjoituksia big air -hyppyrin kummulta.

Tavoitteet kilpailuun ovat Suomen kolmihenkisellä joukkueella kovat.

– Ihan selkeästi finaalissa on tähtäin niin naisissa kuin miehissäkin. Kalle Järvilehdolla, Mikko Rehnbergillä ja Carola Niemelällä on kaikilla potentiaalia finaaliin ja miksei pärjätäkin siellä. Etenkin miehissä tähtäin on podiumilla.

– Kalle on kyennyt jo tällä kaudella osoittamaan Cardronan (maailmancup-kauden avaavan big air-kilpailun finaalin) kolmossijalla, että taso riittää ihan päätyyn asti.

Olosuhteet Pekingissä ovat kutkuttavat, sillä maailmancupissa on käytössä vuoden 2022 talviolympialaisissakin käytettävä big air -hyppyri.

– Tänne on rakennettu pysyvä rakennelma Pekingin keskustan lieppeille ja sitä päästään nyt testaamaan. Tämä on jonkin verran massiivisempi kuin rakennustelineistä kasatut hyppyrit. Vauhdinotossa on leveyttä ja mittaa enemmän ja kokonaisuudessaan tämä taitaa olla jonkin verran korkeampi. Myös alastulossa on enemmän leveyttä, mikä tuo turvallisuutta, Koskinen arvioi.

Lue myös:

Rene Rinnekankaan nilkka murtui – "Kyllä tästä vielä nilkka saadaan"

Roope Tonteri jää sivuun lumilautailun maajoukkueesta – keskittyy täysin rullalautailuun ja tähtää Tokion olympialaisiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat