Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Asianajaja Pia Ek aloittaa tammikuussa SUEKin puheenjohtajana

Ek on työskennellyt urheiluoikeuden ja teknologian parissa lähes 20 vuotta.

Muu urheilu
Suomen laki -kirja ja puheenjohtajan nuija.
Kuvituskuva.Yle

Asianajaja Pia Ek valittiin maanantaina urheilun eettisen keskuksen SUEKin uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Timo Laitista, joka toimi järjestön puheenjohtajana 2018–2019.

Ek on työskennellyt urheiluoikeuden ja teknologian parissa lähes 20 vuotta. Hän on avustanut kotimaisia ja kansainvälisiä urheilujärjestöjä, huippujoukkueita, mediayhtiöitä ja urheilusponsoreita. Hän on urheilun oikeusturvalautakunnan jäsen ja sen varapuheenjohtaja.

– Hyvin organisoidun toiminnan ansiosta dopingvalvonta on ollut Suomessa pitkään erinomaisella tasolla. Eettiset asiat herättävät entistä enemmän kiinnostusta. On tärkeää, että maassamme on SUEKin kaltainen taho, joka edistää yhdenvertaisia oikeuksia eettisesti kestävään urheiluun, Ek totesi SUEKin tiedotteessa.

Ek on toiminut myös SUEKia edeltäneen Suomen antidopingtoimikunnan hallituksen jäsenenä. Hän aloittaa SUEKin puheenjohtajana vuoden 2020 alussa.

SUEKin hallitukseen kausille 2020–2021 valittiin Merja Leinonen, Hanna-Mari Manninen, Petri Pohjonen, Petri Heikkinen, Niko Jakobsson, Panu Autio ja Olavi Airaksinen.

Lue myös:

SUEK selvittää seksuaalisen häirinnän yleisyyttä urheilumaailmassa – mukana kaikki suurimmat lajiliitot

Wadan päätös herättää itänaapurissa isoa vihaa – sekä Putin että Medvedev luonnehtivat Venäjään kohdistuvia rangaistustoimia poliittisiksi

KOK:n suomalaisjäsen tyytyväinen Wadan tiukkaan linjaan ja penää lajiliitoilta vastuunkantoa: "Jos suuret lajiliitot lipeävät tästä rintamasta, päätökset valuvat hukkaan"

Urheiluoikeuden asiantuntija uskoo venäläisten valittavan päätöksestä – pannan lopullinen toteutus lajiliittojen käsissä: "Ennustukseni on, että tullaan näkemään paljon oikeudellisia käsittelyjä"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola: Vuoden 2023 MM-kisat on mahdollista siirtää pois Venäjältä

SUEKin pääsihteeri on tyytyväinen Wadan päätökseen: "Muuta vaihtoehtoa ei ollut"

Wada pudotti jättiuutisen – Venäjä suljetaan kansainvälisestä huippu-urheilusta neljäksi vuodeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat