Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

URA-säätiön opiskeluapuraha myönnettiin 130 urheilijalle – eniten apurahan saajia löytyy yleisurheilijoista

URA-säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan.

Muu urheilu
Reetta Hurske
Reetta Hurske on yksi opiskeluapurahan saajista.AOP

Urheilijoiden Ammatinedistämissäätiö URA on jakanut opiskeluapurahan 130 urheilijalle lukuvuodeksi 2019–2020. Apurahaa jaetaan yhteensä 49 eri lajin edustajalle. Apurahojen saajien joukossa on niin salibandyn miesten MM-kultaa viime joulukuussa juhlineita pelaajia kuin cheerleadingin toisen peräkkäisen MM-kultansa huhtikuussa napanneen cheermaajoukkueen urheilijoita.

Eniten apurahoja myönnettiin lajiliitoista Suomen Urheiluliitolle eli yleisurheilijoille. Yleisurheilijoista apurahan saivat muun muassa korkeakouluopiskelijoiden universiadien seitsenottelussa huimalla tuloksella voiton vienyt Miia Sillman sekä ilman SM-kultaa pika-aidoissa napannut ja MM-kisojen välieriin Dohassa juossut Reetta Hurske. Hurske jäi alkuvuodesta ilman Opetus- ja kulttuuriministeriön urheilija-apurahaa.

Apuraha myönnetään myös jo uransa päättäneille huippu-urheilijoille. Esimerkiksi kilpauransa Rion olympialaisiin päättänyt Katja Volkova oli apurahan saajien joukossa.

Apurahan suuruus on joko 1500 tai 3000 euroa. Vuonna 1972 silloisen presidentin Urho Kekkosen perustaman URA-säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan sekä urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista.

Lue myös:

Mäkäräinen lumilajien tulokuningatar – olympiakultaa juhlineen Iivo Niskasen tuloissa dramaattinen pudotus

MM-välieriin juossut pika-aituri Reetta Hurske tienasi alle 5 000 euroa – tulokuningattareksi nousi seiväshyppääjä Wilma Murto

Lähteet: Suomen Olympiakomitean tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat