Pakkolevolle joutuneen ruotsalaisen hiihtotähden manageriäiti: "Ammattiurheilu ei ole tervettä"

Liiallinen kuormitus pakotti Frida Karlssonin tauolle. Karlsson ei läpäissyt Ruotsin hiihtoliiton terveystarkastuksia.

hiihto
Frida Karlsson
Frida Karlsson jäi määrittelemättömälle kilpailutauolle.Tomi Hänninen

Ruotsin hiihtoliitto julkaisi maanantaina jättipommin: maan kirkkaimpiin hiihtotähtiin kuuluva Frida Karlsson joutuu määrittelemättömälle kilpailutauolle liiallisen rasituksen takia. Karlsson ei läpäissyt Ruotsin hiihtoliiton viime viikolla tekemää terveystarkastusta.

– Rasituksen ja toipumisen on oltava tasapainossa ja Fridan kohdalla se ei ole ollut riittävän tasapainossa viime aikoina. Hänen on otettava askel taaksepäin, maajoukkueen lääkäri Magnus Oscarsson sanoi maanantaina SVT:lle.

Oscarsson ei tarkemmin avannut, mitä kriteerejä Karlsson ei täyttänyt.

– Frida voi hyvin fyysisesti. Emme lähde spekuloimaan, kuinka kauan hän on poissa.

Karlsson oli sivussa viime viikonlopun Lillehammerin maailmancupista vilustumisoireiden vuoksi. Karlsson kisasi Rukalla, missä yhdeksi Therese Johaugin vahvimmaksi haastajaksi povattu ruotsalainen ei kuitenkaan kyennyt haastamaan norjalaistähteä.

Karlssonin äiti ja manageri Mia Karlsson myönsi ammattiurheilun raadollisuuden ja paljasti tyttärensä katsovan jo eteenpäin.

– Ammattiurheilu ei oikeastaan ole tervettä. Kyse on koko ajan oikean balanssin löytämisestä. Mielestäni on todella hyvä, että tälläisiä testejä tehdään ja Fridaa testataan jatkuvasti, Mia Karlsson sanoi SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Nyt Fridalla on hyvä mieli ja hän katsoo jo tulevaan päin.

Sitä, milloin 20-vuotias ruotsalaistähti nähdään seuraavan kerran ladulla, ei äitikään osaa arvioida.

– Sitä emme vielä tiedä.

Karlsson ei ole ensimmäinen hiihtäjänainen, joka on joutunut tällä kaudella vetäytymään kilpailuista terveyssyiden vuoksi. Maastohiihdon kokonaiscupin voittoa viime kaudella juhlinut Ingvild Flugstad Östberg joutui ennen kauden alkua vetäytymään kilpailuista vastaavien syiden takia. Norjan naisten hiihtomaajoukkuetta valmentava Ole Morten Iversen arveli Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun) Östbergin toipuvan aikaisintaan joulukuun lopulla alkavaan Tour de Skihin mennessä.

Lue myös:

Liiallinen kuormitus pakottaa Ruotsin hiihtotähden Frida Karlssonin paussille – kilpailutauon pituus on mysteeri

Johaug dominoi ylämäessä sprinttivauhdilla – Ruotsin kohuttu suurlupaus ei onnistunut, mutta Suomen tähdet uskovat yllätysvoittoihinkin: "Varmaan oli nuorella tytöllä jännitystä"

Pito puuttui, mutta Seefeldin MM-mitalisti Frida Karlsson voitti kilpakumppanit ylivoimaisesti – nyt Ruotsissa uskotaan, että nuori tähti on valmis voittamaan Johaugin: "Se olisi vain hyvä tälle lajille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat