Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Dallas sekavassa tilassa illan otteluun – Esa Lindell Ylelle: ”Tuli ihan puskista!”

Päävalmentaja Jim Montgomeryn potkut tulivat Dallasin pelaajille täytenä yllätyksenä.

NHL
Esa Lindell
Esa Lindell ei osannut odottaa päävalmentaja Jim Montgomeryn potkuja.Getty Images

Erikoinen ja värikäs NHL-syksy sai tiistaiaamuna Pohjois-Amerikassa jatkoa, kun erinomaisesti kankean alun jälkeen pelannut Dallas Stars ilmoitti täysin yllättäen erottaneensa päävalmentajansa Jim Montgomeryn. Seuran tiedotteen mukaan päävalmentajan käytös ei ole vastannut seuran arvoja.

Illan New Jersey-otteluun valmistautuvalle Stars-pelaajistolle potkut tulivat yhtä kovana yllätyksenä kuin muillekin.

– Ihan puskista tuli. Olihan se sokki kaikille, Dallas-puolustaja Esa Lindell huokaili aamuharjoitusten jälkeen Yle Urheilulle.

Tarkempia tietoja siitä, miksi erinomaisesti pelanneen joukkueen valmentaja saa täysin yllättäen potkut, ei vielä tiistaiaamunapäivänä ollut tarjolla. Syitä ei kerrottu GM Jim Nillin toimesta edes joukkueelle tiistaiaamupäivän harjoituksia edeltäneessä palaverissa.

– Meille ei kerrottu syytä. Jotakin mainittiin, että hän oli ylittänyt rajan käytöksellään ja siitä syytä hänet oli erotettu välittömästi. He olivat tutkineet tätä asiaa viikonlopun ajan ja tulleet lopulta tähän tulokseen. Ymmärtääkseni käytöshäiriöt olivat tapahtuneet kaukalon ulkopuolella, Lindell jatkoi.

– Jotenkin oli arvattavissa, että liittyy tällaisiin käytösjuttuihin.

Jotkin pohjoisamerikkalaislähteet ovat puhuneet tiistaina aikana myös alkoholin osuudesta tapahtumiin.

– Olen kuullut sellaista ja täytenä yllätyksenä se tuli minullekin. En kuitenkaan tiedä mitään asiasta, Lindell sanoi.

Rick Bowness
Dallasin päävalmentajaksi nostettu Rick Bowness kuvattuna vuonna 2017, kun hän toimi Tampa Bay Lightningin apuvalmentajana.Getty Images

Virkaa tekeväksi päävalmentajaksi nostettiin apuvalmentaja Rick Bowness.

– Onhan tässä totuttelemista, kun vastuut penkin takana muuttuu. Kuka peluuttaa ja miten kaikki toimii. Ei tämä ideaalitilanne missään tapauksessa illan otteluun ole. Mutta samalla tavalla tässä täytyy pystyä latautumaan, Lindell muistutti.

Käsillä olevaan kulttuurin muutokseen liittyen valmentajien valmennusmetodeihin, Lindellillä oli selkeä kanta.

– Ei valmennuksessa voi tulla ylilyöntejä. Toki paljon on tapahtunut pukuhuoneissa asioita, mitkä eivät sieltä tule koskaan ulos. Yleisellä tasolla kuitenkin, että nämä esiintulot vaikuttavat merkittävästi kulttuuriin jatkossa, kun puhutaan rasismista tai muista yhteenotoista. Ja niin sen pitääkin vaikuttaa.

Dallas-puolustaja tervehti ilolla myös NHL-komissaarin maanantaina alustamaa puhelinpalvelua, johon pelaajat voivat halutessaan vaikka nimettömänä ilmoittaa ylilyönneistä.

– Se on varmasti tarkoitettu ujommille tyypeille, jotka mietiskelevät, että uskaltavatko tulla ulos jonkin asian kanssa. Varmasti tuollainen palvelu madaltaa kynnystäisi, se tekisi varmasti niin missä tahansa työyhteisössä. Näen tuollaisen hyvänä asiana, Lindell päätti.

Lue myös:

Dallas Starsin päävalmentajalle potkut: syynä epäasiallinen käytös

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat