Suora

  • Miesten pujottelun 1. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 1. lasku
  • Victor Malmström ja urheilijaelämän jälkeinen identiteettikriisi
  • Urheiluruutu

Eveliina Piipon kauden avauskisa lykkääntyy tammikuulle saakka – piipahdus Toni Roposen luona muutti opiskelusuunnitelmia, jotka vaikuttavat myös kilpailukalenteriin

21-vuotiaan hiihtolupauksen Eveliina Piipon kisakausi alkaa vasta tammikussa Norjasta.

hiihto
Eveliina Piippo
Eveliina Piippo aloittaa tammikuussa opinnot Denverin yliopistossa.Vesa Pöppönen/AOP

Maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piipon, 21, kausi alkaa vasta tammikuun alussa Norjan Skandinavia Cupista.

– Avaan kisakauden Skandinavia Cupissa, jossa pyrin antamaan riittävät näytöt Nove Meston maailmancupin kisoihin. Vantaan Suomen cup tammikuun puolivälissä on myös kisaohjelmassa, Piippo kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Taustalla on Piipon päätös aloittaa opiskelut Denverin yliopistossa tammikuussa 2020. Amerikkalaisen koulutusjärjestelmän sääntöjen vuoksi Piippo ei voi kilpailla vuoden 2019 puolella, koska se vaikuttaisi negatiivisesti tutkinto-ohjelman suorittamiseen opintojen loppupuolella.

Piippo ei ole vielä päättänyt, aikooko hän suorittaa kokonaisen tutkinnon Denverissä, mutta ei halua sulkea mahdollisuuksia itseltään pois.

– Minulla on unelmia, joita haluan toteuttaa hiihdon ohella. Uskon Denverin opiskelusysteemin mahdollistavan kokonaisuuden paremmin. Tavoitteistani huippu-urheilijana en kuitenkaan ole millään muotoa tinkimässä.

Päätöksen taustalla lienee Piipon oma kuukauden harjoitusleiri, jolle hän lähti marraskuussa. Hän harjoitteli juuri Denverissä, jossa yliopiston hiihtojoukkuetta valmentaa Toni Roponen.

Julkisuuteen ei ole tarkemmin kerrottu syytä sille, miksi Piippo tarvitsi oman irtioton harjoittelussa juuri ennen maailmancup-kauden alkua. Hän sairastui flunssaan ennen maajoukkueen leiriä Val Senalesissa, mutta Piipon henkilökohtainen valmentaja Ville Oksanen on kertonut muun muassa Aamulehdelle (siirryt toiseen palveluun), ettei syy omalle leirille ole pelkkä flunssa.

– Denverissä vietetty jakso teki fysiikalle hyvää ja selkeytti mieltä reippaasti, Piippo sanoi.

Piippo palaa Denveriin harjoittelemaan ja avaamaan opinnot tammikuun puolivälin jälkeen. Maailmancupiin hänen on tarkoitus palata finaaleissa Canmoressa maaliskuussa, mikäli Piippo valitaan tuolloin maajoukkueen edustuskokoonpanoon.

– Maaliskuun lopulla palaan Suomeen ja osallistun ainakin Pyhäjärven Suomen cupiin ja Ristijärven SM-hiihtoihin, sanoo Piippo.

Lue myös:

Sairastuminen pilasi suunnitelmat, Eveliina Piipon koko kausi vaarassa? – "Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että kilpaileminen ei ole järkevää"

Hiihtolupaus Eveliina Piippo kohtasi huippu-urheilun raadollisuuden eikä pitänyt kaikesta näkemästään – "Ajatusmaailma, jota valitettavasti esiintyy, kuvottaa"

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat