Täällä Suomi majoittuu jalkapallon EM-kisojen aikaan – brittimedia kuvaili olosuhteita vaatimattomaksi

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen majapaikka ensi kesän EM-kisoissa sijaitsee Repinossa.

Tässä samassa hotellissa Englanti majoittui kesällä 2018. Kuva: AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen suunnitelmat ensi kesän EM-kisoja varten ovat tarkentuneet. Keskiviikkona Suomen harjoitusvastustajiin liittyi vielä Ranska, kun maaottelu hallitsevaa maailmanmestaria vastaan varmistui maaliskuulle.

Samalla Palloliitto paljasti, (siirryt toiseen palveluun) että Suomen päämaja EM-turnauksen aikana sijaitsee Pietarin lieppeillä Repinossa. Vanhan Suomen Terijoen kunnan Kuokkalan kylä sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Pietarista. Suomen rajalle matkaa on noin sata kilometriä.

Samaisessa Forrestmix Clubissa majoittui puolitoista vuotta sitten pelatuissa MM-kisoissa Englannin miesten jalkapallomaajoukkue. Brittiläinen Sky Sports kuvaili hotellia laadultaan kaikeksi muuksi kuin mihin Valioliiga-pelaajat ovat laadultaan tottuneet. (siirryt toiseen palveluun)

Suomi harjoittelee samalla stadionilla kuin Englanti puolitoista vuotta sitten. Kuva: AOP

– Aina ei saa 100-prosenttisesti ihanteellista vaihtoehtoa. Meille oli kuitenkin tärkeintä majoittua jossakin, missä pelaajat saavat suljettua oven ja voivat rentoutua, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate totesi tuolloin. (siirryt toiseen palveluun)

Myös Huuhkajien harjoitustadion löytyy samasta paikasta, missä Englanti harjoitteli tuolloin. Terijoen Spartak Stadion sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä hotellilta.

Huuhkajien EM-avaus on Kööpenhaminassa, missä Suomi kohtaa Parkenilla Tanskan 13.6. Joukkue viettää Kööpenhaminassa vain kaksi yötä ennen kuin palaa takaisin Repinoon. Lohkon muut ottelut ovat Venäjää vastaan (17.6.) ja Belgiaa vastaan (22.6.). Ne pelataan Pietarissa.

EM-kisoihin Huuhkajat valmistautuu kohtaamalla Puolan (27.3.), Ranskan (30. tai 31.3.), Ruotsin (4.6.) ja Viron (7.6.). Viron Suomi kohtaa Tampereella, muut ovat vierasotteluita.

Lue myös: