Venäläisnyrkkeilijät kieltäytyvät kilpailemasta Tokion olympialaisissa ilman kansalaistunnuksia Wadan päätöksen takia: "Osallistumisessa ei ole nyt mitään järkeä"

Venäjän nyrkkeilymaajoukkue ei hyväksy Maailman antidopingtoimiston Wadan päätöstä.

WADA
BUENOS AIRES, ARGENTINA - OCTOBER 18: Gold Medalist Ilia Popov of Russia in the podium of Men's Light Welter (64kg) Bronze Medal Bout during day 12 of Buenos Aires 2018 Youth Olympic Games at Oceania Pavilion in the Youth Olympic Park on October 18, 2018 in Buenos Aires, Argentina. (Photo by Amilcar Orfali/Getty Images)
Venäjän Ilia Popov voitti kultaa nuorten olympiakisoissa alle 64 kilon sarjassa vuoden 2018 lokakuussa Buenos Airesissa. Amilcar Orfali/Getty Images

Venäjän nyrkkeilymaajoukkue on ottanut voimakkaasti kantaa Wadan maanantain päätökseen sulkea Venäjä neljäksi vuodeksi huippu-urheilusta. Dopingsotkun takia puhtaaksi todetut venäläisurheilijat voisivat Wadan mukaan kuitenkin kisata ilman kansalaistunnuksia.

Tähän kelkkaan ei ole heti lähdössä ainakaan Venäjän nyrkkeilymaajoukkue, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria Novosti (siirryt toiseen palveluun).

Uutistoimiston mukaan venäläisnyrkkeilijät eivät suostu lähtemään ensi kesän Tokion olympialaisiin, jos eivät saa edustaa Venäjää.

– Tärkein asia on, että nyrkkeilijämme kisaavat Venäjän lipun alla ja kuulevat maamme kansallislaulun. Ilman näitä asioita osallistumisessa ei ole nyt mitään järkeä, kertoo Venäjän nyrkkeilyliiton pääsihteeri Umar Kremplev.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov kuitenkin vastasi (siirryt toiseen palveluun), että tämän kaltaiset lausunnot ovat vielä liian aikaisia, koska päätös ei ole vielä voimassa ja olympiakarsintoja on käymättä.

Venäjä sai maanantaina 21 päivää aikaa hyväksyä Wadan päätöksen. Jos Venäjä pistää vastaan, Wada joutuu viemään asian CAS:iin, urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuimen käsiteltäväksi.

Wadan päätös tarkoitti myös sitä, että Venäjä ei voi toimia kisaisäntänä MM-kisoissa tai muissa arvokisoissa, poikkeuksena jalkapallon ensi kesän EM-kisat, jossa Venäjä on yksi järjestäjämaista. Aikaisemmin Venäjä kertoi hakevansa nyrkkeilyn EM- ja MM-kisoja vuosille 2020 ja 2021. Kremplev sanoo, että Wadan kanssa pitää löytää nyt sopu.

– Jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen Wadan kanssa on päästävä. Olen sanonut monta kertaa, että Venäjä osaa järjestää arvokisat aina korkealla tasolla.

Lue myös:

Wadan päätös herättää itänaapurissa isoa vihaa – sekä Putin että Medvedev luonnehtivat Venäjään kohdistuvia rangaistustoimia poliittisiksi

Miksi jalkapallon EM-kisat pysyvät Venäjällä? Miten käy Sotshin formulaosakilpailulle? Tässä Wadan syyt neljän vuoden rangaistukselle ja odotettavat seuraukset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat