JYPin superketjulla näytön paikka EHT-jäillä – SM-liigan pistehirmu Julius Nättinen: "Yritetään jatkaa samaa, mihin on Liigassa jääty"

Suomi saa ensimmäisenä vastaansa Tshekin Venäjän EHT-turnauksessa. Ottelu välitetään suorana Yle TV2:ssa torstaina kello 19.10 alkaen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Julius Nättinen
Julius Nättinen ja Petrus Palmu pelaavat ensimmäiset aikuisten maaottelunsa Venäjän EHT-turnauksessa.Vesa Pöppönen / All Over Press

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloittaa torstaina kauden toisen EHT-turnauksen Tshekin Plzenissä ottelulla isäntämaa Tshekkiä vastaan. A-maajoukkueessa debytoi peräti kahdeksan pelaajaa.

Yksi ensikertalaisista on JYPissä upean alkukauden pelannut Julius Nättinen, joka johtaa SM-liigan pistepörssiä. 22-vuotiasta laitahyökkääjää ei omien sanojensa mukaan ainakaan vielä keskiviikkona jännittänyt ensiesiintyminen A-maajoukkueessa. Nättinen kuitenkin arveli, että perhoset löytävät tiensä vatsaan torstai-aamuun mennessä.

– Yritetään jatkaa samaa, mihin on Liigassa jääty. Luottaa itseensä vaan, niin varmasti tulee onnistumisia täälläkin, Nättinen pohti Yle Urheilulle Leijonien ensimmäisellä kisapaikkakunnalla Plzenissä.

Tehot 22+15=37 kauden 27 SM-liigaottelussa kerännyt Nättinen uskoo, että kovaan maalivireeseen äityminen on seurausta pelipaikan muuttumisesta keskeltä laitaan.

– Tuntuu, että laidassa pystyy paremmin käyttämään omia vahvuuksia ja ainakin nyt näyttää siltä, että se on se oikea paikka. Suora luistelu on ollut aina vahvuuteni. Ehkä jotenkin saan laukaisupaikkojakin enemmän laidasta, on helpompi laukoa ja mennä maalille.

Rohkeuden ja nöyryyden tasapaino

Miesten maajoukkueessa ensimmäistä kertaa pelaavat myös Nättisen JYP-ketjukaverit Miska Siikonen ja Petrus Palmu. Kolmikko nauttii yhdessä pelaamisesta, ja se on näkynyt myös tuloksissa.

"Miseä" Nättinen kuvailee tunnolliseksi sentteriksi ja "Petua" kikkailijaksi. Se, mikä kolmikon yhteistyössä toimii JYPissä, toimii kenties myös EHT-turnauksen avausvastustajaa Tshekkiä vastaan.

Päävalmentaja Jukka Jalonen toivoo näkevänsä Leijonilta turnauksessa energistä ja vauhdikasta kamppailujääkiekkoa, jossa yhteistyö sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan toimii.

– Se karvaa kovaa, joten meidän pitää kiekon kanssa pystyä laadukkaasti ja aika simppelistikin pelaamaan paineen alla. Muuten on vaara menetellä kiekkoa väärissä paikoissa. Pitää löytää se oikea rohkeuden ja nöyryyden tasapaino kiekolliseen pelaamiseen, Jalonen sanoo.

Jukka Jalonen
Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.AOP

Jalosen mukaan Tshekki on parantanut peliään viimeisen parin-kolmen vuoden aikana EHT-turnauksissa. Ennakkoluulottomasti ensimmäiseen maaotteluun lähtevä Julius Nättinen tietää, että vastassa on fyysinen joukkue, joka haluaa saada hurmoksen päälle kotiyleisönsä edessä.

– Tyytyväinen voi olla kun on käyttänyt niitä omia vahvuuksiaan, nopeutta ja pystynyt luomaan itselleen maalipaikkoja. Tietenkään aina ei voi mennä maaliin, mutta jos paikkoja tulee, on pelannut hyvin, Nättinen sanoo.

Tshekki–Suomi-ottelua voi seurata suorana Yle TV2:ssa torstaina kello 19.10 alkaen. Leijonat kohtaa turnauksessa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Venäjän.

Lue myös:

Superketju karkaa Leijoniin kesken liigapelien – JYPin päävalmentaja harmissaan: "Täytyy toivoa, ettei tällä viikolla tulisi loukkaantumisia"

Maajoukkueet EHT-turnauksiin valittu – Julius Nättinen ensimmäistä kertaa A-maajoukkueessa, loukkaantunut Anton Lundell ehdolla nuorten MM-leiriryhmään

Viime vuodelle jatkoa – Leijonat ja Venäjä iskevät joulukuussa yhteen Pietarin jalkapallostadionilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat