Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

KooKoo-luotsin mukaan 52-minuuttiseen jäähyyn johtanut tapahtumasarja alkoi vahinkotaklauksesta – "Keskisormen näyttämistä ei voi hyväksyä"

Tapparan ja KooKoon päävalmentajat kertoivat omat näkemyksensä keskiviikkoillan ottelun tapahtumista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jussi Ahokas
KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.AOP

Tapparan ja KooKoon välinen jääkiekon SM-liigaottelu Tampereen Hakametsässä päättyi Tapparan eduksi maalein 3–2, mutta päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen kolmannen erän tapahtumasarja, joka päättyi tappeluun ja kahden pelaajan ulosajoon.

Tappelun toinen osapuoli Otto Rauhala sai ottelusta 5+20 minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Samat minuutit tappelusta sai KooKoon Martin Berger, joka kuitenkin tuplasi saldonsa, kun hän jäältä poistuessaan näytti keskisormea tamperelaisyleisölle.

Ennen tappelusta aiheutunutta 50-minuuttista Berger sai kaksiminuuttisen jäähyn estämisestä, kun hän taklasi Tapparan Patrik Virran jään pintaan. Sen jälkeen tunteet kiehuivat jo molemmissa leireissä.

KooKoon päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan Bergerin taklaus oli vahinko, eikä tämä edes yrittänyt osua Virtaan.

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi huokaisi helpotuksesta, kun Virta selvisi tilanteesta vammoitta. Päävalmentajan mukaan Virran nopea väistöliike esti vakavan loukkaantumisen.

– Polvitaklaus kiekotonta pelaajaa vastaan, noista yleensä loukkaantuu. Ei Berger ensimmäistä kertaa tuollaista tehnyt tänä vuonna. Tänään olisi Virran kausi voinut loppua tuohon tilanteeseen, joka oli täysin turha peliin kuulumaton taklausyritys, Rautakorpi päivitteli Yle Urheilulle.

Martin Berger
Martin BergerTomi Hänninen

"Järjestelmän pitää toimia paremmin"

Jukka Rautakorpi uskoo, että vaaralliset taklaukset eivät vähene, jos kurinpitojärjestelmä ei muutu.

– Tänne luotseille ja pelaajille ei kannata heittää sitä palloa. Järjestelmän pitää vain toimia paremmin, siitä tässä on kysymys.

Rautakorven mukaan jo neljä pelaajaa eri joukkueista on loukkaantunut tällä kaudella Bergerin toiminnan seurauksena: kaksi Tapparasta, yksi Ilveksestä ja yksi HIFK:sta. Tapparan ja KooKoon edellisessä kohtaamisessa Tappara-hyökkääjä Tyler Morley loukkaantui Bergerin taklauksesta.

Ahokas pitää Rautakorven väitettä Bergerin aiheuttamista loukkaantumisista "ylimitoitettuna". Ahokas myös muistutti, että Tapparan Rauhala oli keskiviikkoillan tappelussa se, joka ensimmäisenä pudotti hanskansa.

– Jos keskisormen näyttäminen tapahtui, sitä ei voi hyväksyä, ei missään nimessä. Varmasti Berger siitä saa seurauksensa, Ahokas totesi Yle Urheilulle.

Bergerin 52 minuutin rangaistus nosti hänen jäähyminuuttinsa jo 121:een tällä kaudella.

Lue myös:

Tampereella suihkukomennuksia rajun käsirysyn päätteeksi – ilman päävalmentajiaan pelanneet Kärpät ja HPK veivät ratkaisun voittomaalikisaan

KooKoo jatkoi huimaa liigasyksyään – Tapparan Bertrand lensi suihkuun

Liiga ei ota kantaa sääntömuutosten tarpeellisuuteen ja pitää taklausten kieltämistä kokonaan liian radikaalina ratkaisuna – "Tämä on impulsiivinen reaktio"

Kohutaklauksista järkyttynyt Jukka Rautakorpi vaatii SM-liigalta välittömiä toimia – pelkää, että liigahistorian synkin seuraus toistuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat