Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Titisee-Neustadt
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Titisee-Neustadt
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mikko Rantanen loisti ykköstähtenä – Colorado konferenssin kärkipaikalle

Mikko Rantanen ratkaisi Coloradolle voiton Philadelphiasta. Katso Rantasen maalit kuvaa klikkamalla!

NHL
Mikko Rantasella kahden maalin ilta
Mikko Rantasella kahden maalin ilta

Mikko Rantasen huippuilta siivitti Coloradon voittoon Philadelphiasta jääkiekon NHL:ssä. Kaukalon ykköstähti Rantanen iski kahdesti Avalanchen 3–1-voitossa Flyersista.

Matt Calvert avasi maalihanat avauserässä. Rantanen ohjasi 2–0-maalinsa rystykosketuksella Carter Hartin vartioiman maalin takanurkkaan. 3–0-osuman hän paukautti maalin edustalta tarkasti etunurkkaan kolmannen erän ensimmäisillä minuuteilla. Nathan MacKinnon syötti ensimmäisen maalin ja Nazem Kadri toisen.

– Nate pelasi hienosti nopean hyökkäyksemme. Hän antoi upean syötön, kun ajoin maalille. Pääsin siitä napauttamaan kiekon maaliin, Rantanen kertasi maalejaan NHL:n nettisivuilla.

– Toinen maalipaikka syntyi, kun pelasimme vuorotellen maalin takana. Kadri antoi sitten päädystä nopean syötön, joten sain tehdä molemmat osumat hyvistä syötöistä.

Rantasella oli jo ensimmäisessä erässä loistava maalintekopaikka, mutta Hart sai hanskansa ihmeellisesti Rantasen laukauksen eteen. Sekin tilanne järjestyi MacKinnonin hienosta poikittaissyötöstä.

Tehokasta peliä

Rantasella on nyt 20 (8+12) tehopistettä tämän kauden NHL-otteluistaan. Rantanen oli loukkaantumisensa takia pitkään sivussa kentiltä ja on pelannut vain 15 kamppailua.

Rantaselle on kertynyt alkukauden otteluissa 1,33 pistettä ottelusta. Tällä mittarilla hän on kauden tehokkain suomalaispelaaja ja yhdeksänneksi tehokkain koko liigassa.

Lisäksi Colorado on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran, kun Rantanen on pelannut alusta loppuun.

Colorado Avalanchen sisäisessä tilastossa Rantanen nousi mielenkiintoiseen porukkaan Philadelphia-ottelun maaleillaan. Hän on yltänyt urallaan kahdesti 20 tehopisteeseen 15:ssä tai alle 15 ottelussa.

Ainoastaan kaksi muuta Avalanchen pelaajaa on kyennyt urallaan samaan. He ovat seuralegendat Peter Forsberg ja Joe Sakic, jotka onnistuivat tempussa kolme kertaa.

Claude Giroux vastasi Philadelphian ainoasta maalista (3–1). Colorado nousi voitollaan NHL:n läntisen konferenssin kärkipaikalle.

Videon kuvalähde: Viasat.

Lisätty 10.04 Rantasen kommentteja ja tilastoja.

Lue lisää:

NHL:ssä jälleen valmentajapotkut: San Jose näytti ovea DeBoerille

NHL on myrskyn silmässä, eikä tämän jälkeen mikään ole enää ennallaan – taustalla kuplii myös sopimusvääntö, jossa epäonnistuminen olisi lihavasti voivalle liigalle tuhoisaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat