Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mäkelä-Nummela ja Petäjä-Sirén edustavat kokemusta, Raitasella uran ensimmäiset olympiakisat – seitsemän suomalaista nimettiin Tokion olympiajoukkueeseen

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö nimesi torstaina ensimmäiset urheilijat Suomen joukkueeseen Tokion kesäolympialaisiin.

olympialaiset
Satu Mäkelä-Nummela vuonna 2018.
Satu Mäkelä-Nummela valmistautuu uransa neljänsiin olympialaisiin.AOP

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö nimesi torstaina ensimmäiset seitsemän urheilijaa Suomen joukkueeseen Tokion kesäolympialaisiin. Joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti "Aku" Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Ensimmäisen valinnan urheilijoista ainoa olympialaisten ensikertalainen on estejuoksija Topi Raitanen, joka saavutti Tokion tulosrajan 3000 metrin esteissä viime kesänä. Raitasen Turussa juoksema aika 8.21,47 alitti kisojen tulosrajan reilulla puolella sekunnilla.

Juoksija leireilee vuoristo-olosuhteissa ennen mielenkiintoista arvokilpailuvuotta, jolloin käydään olympialaisten jälkeen myös EM-kisat.

– Valinta kisoihin on hieno saavutus ja se on ollut pienestä pojasta minun unelmani. Se on merkki siitä, että olen tehnyt oikeita asioita ja mennyt urallani eteenpäin. Vielä 2016 päälajini oli suunnistus ja sen jälkeen olemme tehneet valmentajani Janne Ukonmaanahon sekä managerini Erkki Alajan kanssa pitkäjänteisesti töitä sen eteen, että olen mukana yleisurheilijana Tokion olympialaisissa, Raitanen kertoo tiedotteessa.

Topi Raitanen
Topi Raitanen.Tomi Hänninen

Tokion yleisurheilu-edustus täydentyi myös kilpakävelijä Aku Partasella, joka käveli 50 kilometrin kilpailussa maaliskuussa tulosrajan alittaneen ajan 3.46,54. Olympialaiset ovat Partaselle uran toiset.

Kaksi olympiamitalistia

Joukkueen kokenutta kaartia edustaa Satu Mäkelä-Nummela, joka edustaa Suomea naisten haulikkoammunnassa. Vuoden 2008 olympiavoittajalla on edessään jo uran neljännet olympialaiset.

– Olympiavalinta oli hyvä joululahja! Ja totta kai samalla myös helpotus, koska asiaa ei enää tarvitse miettiä. Minulla on ollut hyvä vuosi, ja olen ampunut vuosien ajan tasaisesti, Mäkelä-Nummela kommentoi.

Mäkelä-Nummelan lisäksi olympiavalinta osui toisen olympiamitalistin, Tuuli Petäjä-Sirénin, kohdalle purjehduksen RSX-luokassa.

– On aina upeaa lähteä olympialaisiin, ja olen todella onnellinen ja ylpeäkin, että olen päässyt olympiaedustajaksi jo neljä kertaa urallani, Petäjä-Sirén sanoo.

Tuuli Petäjä-Sirén
Tuuli Petäjä-Sirén.YLE

Tokion olympiavesille valittiin myös toinen suomalaispurjehtija, Kaarle Tapper. Laser Radial-luokassa purjehtiva Tapper hankki Suomelle maapaikan vuoden 2018 MM-kisoissa, joissa hän sijoittui 12:nneksi. Tokion kisat ovat 24-vuotiaalle toiset olympialaiset.

Uimari Matti Mattsson rikkoi viime keväänä 200 metrin rintauinnin A-rajan. Vuoden 2013 MM-pronssimitalistilla edessä ovat jo uran kolmannet olympialaiset.

Lotta Henttala (os. Lepistö) saavutti olympiapaikan maantiepyöräilyssä kansainvälisen pyöräilyunionin olympiarankingin kautta.

Lue myös:

Jenna Laukkasen mitalit ja nuorten esiintulo lämmittivät EM-uinneissa – vasta yksi suomalainen on kuitenkin rikkonut olympiarajan

Suomen purjehdusjoukkue ei saanut uusia maapaikkoja Tokion olympialaisiin – Ruotsin joukkue kiilasi pisteellä ohi Grönblomin ja Hokan

Benedek Olah pelaa hienosti Ranskan liigassa, mutta stressi olympiapaikasta kiusaa kansainvälisissä turnauksissa – "En ole päässyt ratkaisuerän möröstä eroon"

Tokion olympialaisten päänäyttämö valmis ensi kesän kisoja varten – rakennushankkeella muhkea hintalappu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat