Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

Ari-Pekka Liukkonen ryöväsi oman Suomen ennätyksensä takaisin SM-uinneissa: "Jo kuukausi sitten oli sellainen fiilis, että ennätys voisi mennä rikki"

Ari-Pekka Liukkonen ryöväsi ennätyksen takaisin Matias Koskelta.

uinti
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen ui SE-ajan 100 metrin vapaauinnissa. Vesa Pöppönen/AOP

Ari-Pekka Liukkonen vastasi lyhyen radan SM-uintien avauspäivän kovimmasta tuloksesta. Cetus Espoota edustava Liukkonen ui Tampereella 100 metrin vapaauinnin uudeksi ennätykseksi 47,42, mikä on 0,13 sekuntia parempi kuin Matias Kosken nimissä ollut edellinen ennätys. Samalla Liukkonen ryösti ennätyksen takaisin itselleen.

– Jo Norjassa kuukausi sitten oli sellainen fiilis, että ennätys voisi mennä rikki. Vielä silloin se ei kuitenkaan mennyt. Nyt iso juttu oli, että sain oman seitsemän vuotta vanhan ennätyksen vihdoin ja viimein rikki. Hyvältä tuntuu, Liukkonen sanoi Ylen haastattelussa.

Harjoitukset eivät kuitenkaan ole sujuneet vailla vastoinkäymisiä.

– Selkä on vaivannut pitkän aikaa, mutta se on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Lähdöt ovat vielä aika hitaita, ja niissä ottaa vielä takkiin. Uinti- ja voimapuolella on menty paljon eteenpäin, Liukkonen paljasti.

Liukkonen on ollut ennenkin vauhdissa Tampereella. Hän ui 2017 pitkän altaan SM-kisoissa päämatkallaan 50 metrin vapaalla ajan 21,58. Myös tavoitteet viikonlopun 50 metrille olivat kovat.

– Jos pääsisin samoihin lukemiin kuin EM-altaassa. Jäin kaksi kymmenystä illan semifinaaleissa Suomen ennätyksestä. Jos samoihin lukemiin pääsisin tai vielä pystyisin vähän parantamaan, vielä parempi.

Myös Ida Hulkko paransi omaa ennätystään satasen rintauinnissa. Hulkon uusi ennätys on 1.05,38.

Lue myös:

Jenna Laukkanen kauhoi pronssia vaikean kauden jälkeen – Suomen mitalitili EM-uinneissa aukesi itsenäisyyspäivänä: "Todella siisti fiilis, että pystyin tekemään tällaisen suorituksen sivulajissa"

Urakointi ei heikentänyt Jenna Laukkasen vauhtia – EM-kisojen toinen finaalipaikka irtosi, mutta huono maaliintulo saattoi maksaa SE-lukemat

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat